Računalništvo, telefonija
27.05.2012 15:14

Deli z drugimi:

Share

Uvedba e-računov je hitrejša v sodelovanju s partnerji

Podjetja, ki se odločajo za prejem in izdajo elektronskih računov, si morajo postaviti cilj v izmenjavo pritegniti čim več svojih partnerjev in strank. Pomembno je namreč, da pri uvajanju e-računov sodelujejo tako zaposleni s področja informatike, financ, prodaje in marketinga. Boštjan Šušteršič, predstavnik podjetja SETCCE, je na seminarju E-računi za hitrejše in cenejše poslovanje v Celju še poudaril, da se z vzpostavitvijo infrastrukture za izmenjavo e-računov projekt ne konča.
Uvedba e-računov je hitrejša v sodelovanju s partnerji
Uvedba e-računov je hitrejša v sodelovanju s partnerji

Tušmobil, ki se je za e-račune odločil na podlagi povpraševanja s trga, si je tako že pred začetkom projekta vpeljave e-računov zastavil cilj čim večje penetracije e-računov med svojimi strankami. Po koncu razvojnega dela so zato sledile še prodajno-marketinške akcije, s katerimi so prejemnike mesečnih računov obvestili o novi možnosti prejemanja računov in jih z različnimi akcijami spodbudili k njihovi rabi.

Kako pomembno je sodelovanje s partnerji, s katerimi si podjetje redno izmenjuje račune, se zavedajo tudi v zdravilišču Thermana iz Laškega. Kot je povedala predstavnica podjetja Nataša Tomič si zato želijo v e-račune vstopiti z vsaj polovico svojih dobaviteljev, večina med njimi pa so manjša podjetja. Prav tako mala podjetja nameravajo v izmenjavo e-računov prek e-banke pritegniti tudi v podjetju TNT Express Worldwide. Kot je povedal predstavnik družbe Damjan Gril, v podjetju že imajo sistem za pripravo in izmenjavo e-računov, saj njihove velike stranke zahtevajo izdajo e-računov prek e-banke. Dodal pa je, da imajo velika podjetja zakonsko skladno hrambo e-računov urejeno, manjša podjetja pa je z možnostmi arhiviranja potrebno še seznaniti.

Vesna Marinič iz Halcoma je na seminarju pojasnila, da je storitev 1-2-3 v Arhiv! primerna tako za najmanjša kot tudi za največja podjetja. Uporabniki pa jo začnejo uporabljati v Halcomovi e-banki z enostavno izpolnitvijo enostranske prijavnice in s sprejetjem notranjih pravil, ki so dostopni na Halcomovi spletni strani: http://www.halcom.si/123varhiv. Arhiv je različno velikim podjetjem prilagojen tudi s tremi različnimi cenovnimi razredi obračunavanja mesečnih nadomestil.

Četrtega regionalnega seminarja se je udeležilo 30 udeležencev iz 22 štajerskih podjetij. Seminar sta soorganizirala Halcom in Regionalna gospodarska zbornica Celje, partner dogodka pa je bila Probanka.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več