10.03.2016      18:22
Lupo LED luči za video profesionalce in fotografe

Kaj je pomembno pri nakupu LED luči za video profesionalce in fotografe?

Lupo LED luči za video profesionalce in fotografeLupo LED luči za video profesionalce in fotografe
Color Rendering Index (CRI)Lupo “True Colors” tehnologijaLupo LUPOLED 560
V nadaljevanju vam bomo predstavili, kaj morate vedeti pri nakupu LED luči in katere prednosti imajo pred klasičnimi lučmi. Pod lupo smo vzeli italijanskega proizvajalca Lupo, ki je bil med prvimi proizvajalci led luči in uvaja kar nekaj posebnosti.

Lupo je med vodilnimi proizvajalci LED in fluorescentnih luči ter svetlobnih sistemov za fotografijo, TV studie in video produkcije. Lupo se osredotoča predvsem na visoko kvaliteto svetlobe, še posebej na “color rendering”. Na podlagi večletnega razvoja so tako kot prvi na tržišču predstavili LED panele za fotografijo in video s “color rendering” indeksom višjim od 94. Lupo LED luči uporabljajo tudi ekskluzivno tehnologijo “True Color”, ki omogoča visoko barvno natančnost.

Zakaj je Color Rendering Index (CRI) tako pomemben?
Color Rendering Index svetlobnega vira (luči) meri, kako naravno se prikazujejo barve objektov, ki so osvetljeni z virom svetlobe. LED luči podjetja LUPO imajo CRI višji od 94. To pomeni, da oddajajo višjo kvaliteto svetlobe in jih lahko mešamo s sončno svetlobo in svetlobo, ki jo oddajajo žarnice, brez izgube barvne korektnosti. Zahvaljujoč visokemu CRI indeksu je luč med snemanjem perfektno uravnotežena in brez neželenih barvnih odklonov, ki so navzoči pri slabših lučeh.

“True Colors” tehnologija
Navadne LED diode uporabljajo samo rumeni fosfor v kombinaciji s čipi z modro emisijo, ki generirajo nizke CRI vrednosti in običajno tudi neželeni zeleni “štih”. “True Clors” LED diode uporabljene v Lupo lučeh pa uporabljajo posebno mešanico fosforja izdelanega ne samo iz rumenega fosforja ampak tudi iz rdečega ter modrega, ki posledično dovoljujeta doseganje visoke CRI vrednosti.

Visoke vrednosti TLCI
Za video in TV snemanja je visoka barvna natančnost (color rendering) zelo pomembna. Lupo “True Colors” LED diode dosežejo visoke vrednosti TLCI (Televison Lighting Consintancy Index), ki so med 92 in 97.

Zatemnitev od 0 do 100%, brez spremembe barvne temperature
Lupo LED paneli omogočajo zatemnitev od 0 do 100%. Zahvaljujoč specialni elektroniki, so nastavitve “flicker free” brez utripanja in brez sprememb barvne temperature med spreminjanjem zatemnitve.

Lahki in prenosljivi LED paneli
Lupo paneli so zahvaljujoč njihovi teži (samo 1.3 kg), idealni za video snemanja, saj so kompaktni, enostavno prenosljivi in lahki za uporabo ter posledično primerni za uporabo kjerkoli (npr. intervjuji ali snemanje na terenu).

Izredno majhna poraba energije
Lupo LED paneli porabijo 95% manj električne energije, kot podobne tungsten luči z žarnicami. Za nameček se tudi ne grejejo in posledično v TV studiih porabijo manj energije za ohlajevanje studia. Tipična poraba v studiu osvetljenem z Lupo LED paneli je 600W (primerljivo z 10.000W, ki jih
osvetljuje tungsten vir svetlobe).

Uporaba z baterijami ali s priključkom
Zahvaljujoč nizki porabi LED tehnologije lahko Lupo panele uporabljamo z baterijami ali jih priključimo na električno omrežje. Z uporabo posebnih in izredno lahkih baterij, lahko Lupo panel uporabljamo cca. 3 ure.

Dolga življenjska doba LED diod in zanesljivi elektronski deli
Lupo LED diode so narejene z visoko kvalitetnimi materiali za dolgo življenjsko dobo. Poleg čipov iz fosforja je uporabljena tudi epoksi smola za leče, ki so oblikovane tako, da se izognejo hitremu propadanju, kar je tipično za LED diode slabše kvalitete. Pri uporabi slabših materialov za LED diode, te postanejo rumene že po nekaj 100 urah uporabe.

Elektronski deli panelov so podvrženi več testom kvalitete in delovanja. Lupo tudi ne uporablja elektrolitskih kondenzatorjev, ki imajo negativen vpliv na življenjsko dobo luči, kakor to dela večina led proizvajalcev.

Hitra povrnitev investicije
Zahvaljujoč majhni porabi energije in dolgi življenjski dobi LED tehnologije ter ne-segrevanju luči (zmanjšani stroški za klimo) bo osvetlitev vašega studia z Lupo paneli prinesla bistveno manjše stroške v primerjavi s klasičnimi tungsten lučmi. Dolgoročno so Lupo LED luči zato med cenovno najbolj ugodnimi rešitvami za osvetlitev vašega studia.

V Sloveniji podjetje Lupo zastopa in trži podjetje Slak d.o.o. Celotna Lupo ponudba vam je na voljo v njihovi spletni trgovini Video Expert.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?