Računalništvo, telefonija
14.07.2016 20:11

Deli z drugimi:

Share

V svetu prodanih že 15 milijonov Epsonovih tiskalnikov z rezervoarji črnil velike kapacitete

Nov koncept tiskanja potrdil svojo uspešnost.
V svetu prodanih že 15 milijonov Epsonovih tiskalnikov z rezervoarji črnil velike kapacitete
V svetu prodanih že 15 milijonov Epsonovih tiskalnikov z rezervoarji črnil velike kapacitete

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, “Epson”) ponosno objavlja, da so njegovi tiskalniki z rezervoarji črnil velike kapacitete dosegli skupno globalno prodajo 15 milijonov enot, kar potrjuje uspeh tega revolucionarnega novega sistema.

Epson je tiskalnike z rezervoarji črnil velike kapacitete prvič predstavil v oktobru leta 2010 v Indoneziji. Od takrat je nadaljeval z uvajanjem tiskalnikov v 150 državah in regijah*1, s čimer je tudi potrjeval pozitiven odziv na nov koncept.

Nova vrsta tiskalnika je naredila močan vtis na trgu. Še posebej očitno na rastočih trgih, na katerih je prodaja takšnih serij dosegla že približno 10 odstotkov skupne prodaje tiskalnikov (laserskih in črnilnih), kar znaša približno 45 milijonov enot*2. Epson napoveduje močno rast njihove nadaljnje prodaje in ob tem predvideva, da se bo njihov delež povečal na okrog 40 odstotkov skupne prodaje Epsonovih črnilnih tiskalnikov, v primerjavi s 30 in 35 odstotkov v prejšnjih letih *3.

Epson verjame v uspeh tiskalnikov z rezervoarji črnil velike kapacitete iz številnih razlogov. Tiskalnike z rezervoarji črnil velike kapacitete je razvil za določene namene in povsem integrirane, kar pomeni, da so enostavna in zanesljiva rešitev. Prisoten je tudi vidik udobnosti, ker lahko uporabnik napolni rezervoarje črnila velike kapacitete in potem tiska tisoče strani brez prekinitve (namesto, da bi vedno znova nameščal v tiskalnik kartuše s črnilom). Pomemben dejavnik je tudi stroškovna učinkovitost: tiskalniki z rezervoarji črnil velike kapacitete namreč nudijo izjemno nizko ceno izpisa, saj so v kompletu z zelo izdatnimi steklenicami črnil.

Glavni in izvršilni direktor Oddelka za tiskalniške operacije Koichi Kubota pravi: “S 15 milijoni prodanih enot lahko s ponosom povemo, da je novi koncept potrdil svojo uspešnost. Pri Epsonu smo vedno upoštevali, da je pomembno nuditi uporabniku široko izbiro, da lahko najde produkt, ki ustreza njegovim osebnim potrebam. Prepoznali smo enkratno tržno priložnost: uporabnike, ki iščejo namensko, zanesljivo, stroškovno učinkovito rešitev za tiskanje velikih obsegov. Naši inovativni tiskalniki z rezervoarji črnil velike kapacitete so odgovor na to priložnost, številke pa to potrjujejo.”

1 150 držav in regij med oktobrom 2010 in fiskalnim letom 2015.

2 Za fiskalno leto 2015 po Epsonovi raziskavi.

3 V fiskalnih letih 2016, 2014 oziroma 2015.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več