Računalništvo, telefonija
04.09.2014 11:55

Deli z drugimi:

Share

Varen prenos podatkov s ključki USB

Naj bodo pomembni podatki varno shranjeni v vašem žepu
Varen prenos podatkov s ključki USB
Varen prenos podatkov s ključki USB

Pomnilniški ključ USB LOK-IT je izjemno varna naprava za shranjevanje in prenašanje občutljivih poslovnih in zasebnih podatkov. Varovanje in zaščita podatkov sta s ključem LOK-IT zagotovljena po najstrožjih merilih.

Prenosne pomnilniške naprave v obliki ključa USB predstavljajo enega največjih izzivov informacijske varnosti. Večina posameznikov in zaposlenih jih uporablja za shranjevanje in prenašanje občutljivih podatkov, zelo lahko pa jih je izgubiti ali ukrasti. Posledice izgubljenih ali ukradenih zasebnih in poslovnih podatkov so lahko usodne, zato vse več posameznikov in organizacij zahteva šifriranje podatkov na prenosnih pomnilniških napravah USB in nadzor nad dostopom do podatkov.

Z vnosom kode PIN s tipkovnico se overovitev dostopa do ključa USB izvaja strojno na samem ključu USB LOK-IT, in ne na računalniku. S tem je LOK-IT varen pred zlonamernimi programi in programi za prestrezanje gesel (npr. t. i. »keylogger«), saj na računalniku ne uporablja nobene programske opreme.

Ključek USB s čitalnikom prstnih odtisov

Podobno kot LOK-IT vam ključek USB s prstnim odtisom ponuja visoko stopnjo varnosti. Poleg varnosti podatkov na ključku lahko s primerno programsko opremo tudi zaščitite dostop do določenih datotek na vašem računalniku ali pa ga preprosto uporabljate za dostop do vašega računalnika. Ključek USB na prstni odtis uporablja enkripcijo AES 256-bit, ki ob priklopu v računalnik deluje v stanju CBC (Chiper-block chaning).

Deluje po standardu USB 2.0 in ponuja enako hitrost kot LOK-IT. Za popolni izkoristek funkcionalnosti ključka USB na prstni odtis potrebujete za razliko od ključa LOK-IT programsko opremo, vendar je pa hkrati treba omeniti, da zato tudi ponuja veliko več opcij.

Dobavitelj: IDentiks kartični sistemi, d. o. o. Če vas zanima več o varnem prenosu podatkov s ključki USB, si lahko preberete na strani IDentiks kartični sistemi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več