Računalništvo, telefonija
16.02.2015 18:57

Deli z drugimi:

Share

Varnost računalništva v oblaku

11. marca 2015 se bo v Ljubljani, v Grand Hotelu Union Business, odvijala že tretja mednarodna CSA (Cloud Security Alliance) konferenca Srednje in Vzhodne Evrope o varnosti računalništva v oblaku, ki jo organizirajo CSA, slovenski odsek CSA ter podjetje Palsit.
Utrinki iz prejšnjih let
Utrinki iz prejšnjih let

Organizatorji napovedujejo, da bo CSA konferenca za Srednjo in Vzhodno Evropo letos še večja in boljša kot v preteklih letih, saj so pri programu sodelovali ključni člani področja varnosti v oblaku iz različnih evropskih CSA odsekov.

Predavanja bodo potekala v dveh različnih sekcijah, sekcija A: Technology in sekcija B: Business, kjer boste lahko slišali strokovnjake računalništva v oblaku iz cele Evrope in Bližnjega Vzhoda. Med drugimi bodo predavali tuji predavatelji Raj Samani (VP, CTO, McAfee EMEA), Nathaly Rey (EMEA Head of Trust, Google for Work) in Dr. Said Tabet (Senior Technology Strategist, Corporate CTO Office, EMC2). Od slovenskih strokovnjakov pa boste lahko slišali Damirja Savanovića (Senior Analyst & Researcher, CSA EMEA, Gorazda Božiča (SI-CERT), Andreja Tomšiča (namestnik informacijske pooblaščenke) in ostale.

V sklopu konference bo en dan prej, 10. marca, potekala popoldanska delavnica »Varnost osebnih podatkov in računalništvo v oblaku«.


Ko govorimo o oblačnih storitvah, je namreč nujno, da poznamo tudi zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, saj smo drugače lahko hitro izpostavljeni kršenju zakonodaje, dodatnim stroškom ter celo izgubi ugleda.

Na delavnici, ki jo bodo vodili slovenski strokovnjaki s tega področja, boste dobili informacije, kako uporabljati oblačne storitve in delovati v skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Delavnica bo sestavljena iz treh delov. V prvem delu se boste seznanili s temelji zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. V drugem delu bodo predstavljene konkretne zahteve računalništva v oblaku s primeri nadzora in smernicami. Tretji del pa bo namenjen iskanju rešitev za ICT (Information and Communication Technology) podjetja – kako lahko ta podjetja uporabljajo oblačne storitve in hkrati delujejo skladno z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Dan po konferenci CSA CEE SUMMIT 2015, 12. marca, pa bo potekala še SECURITY B-SIDES konferenca, kjer bodo člani skupnosti informacijske varnosti lahko sodelovali pri sprejemanju pomembnih odločitev v povezavi z dogodki s področja informacijske varnosti.

12. in 13. marca bo potekal tudi CCSK (Cloud Computing Security Knowledge) tečaj, ki je vodilni svetovni certifikat s področja varnosti v oblaku in je razvit s strani strokovnjakov Cloud Security Alliance.

Certifikat pokriva različne vidike varnosti v oblaku: upravljanje s tveganji, ovrednotenje ponudnikov, infrastrukturna in programska varnost, upravljanje identitet in še veliko več.

Prvi dan bo potekal CCSK Foundation Training, drugi dan pa CCSK Advanced Training.

Konferenca CSA CEE SUMMIT 2015 je odlična priložnost, da se srečate in mrežite z vodilnimi CISO (Chief Information Security Officer), CIO (Chief Information Officer) in CTO (Chief Technology Officer) s področja računalništva v oblaku, ter varnosti računalništva v oblaku iz cele Evrope.

Hkrati pa se lahko pridružite CSA pri ustvarjanju edinstvenega okolja odločanja z diskusijami med končnimi uporabniki, oblikovalci politik ter ponudniki.

Organizatorji vse skupaj lepo vabijo, da se jim 11. marca, v Ljubljani pridružijo na konferenci CSA CEE SUMMIT 2015.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PALSIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PALSIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konferenca INFOSEK, 21. - 23. 11. 2012

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PALSIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več