Računalništvo, telefonija
25.03.2017 09:46
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vas zanimajo novi trendi na področju virtualizacije?

Vas zanimajo novi trendi na področju virtualizacije?
Vas zanimajo novi trendi na področju virtualizacije?

Virtualizacija je ena najbolj učinkovitih načinov zmanjševanja IT stroškov, medtem pa povečuje učinkovitost in agilnost, ne le pri velikih podjetjih, ampak tudi pri manjših in srednje velikih podjetjih. Če bi radi spoznali nove trende na tem področju, lahko to storite na VMware konferenci 2017, kjer bodo organizatorji poskrbeli za zanimiva predavanja in primere dobre poslovne prakse.

Konferenca se bo odvijala 13. 4. 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na njej pa bodo zbrani priznani tuji in domači strokovnjaki iz področja virtualizacije. Po uvodnih nagovorih se bodo predavanja odvijala v dveh tematskih sklopih, kot obljubljajo organizatorji, pa se bo dogodek zaključil z nadvse zanimivim gostom.


Glavne teme konference VMware 2017 bodo sledeče:

VMware vSAN (predavatelj Dejan Grubić, Senior System Engineer, VMware): VMware vSAN je vodilna rešitev na področju Software-Defined Storaga. Cilj predstavitve je predstaviti koncept VMware vSAN-a, arhitekturo rešitve ter scenarije uporabe, ki so rezultat prevzemanja vodilnega mesta na področju Software-Defined Storaga. Predavatelj bo razkril, zakaj bo glede na IDC, že do leta 2020 50 odstotkov skupnega storage tržišča v segmentu Software-Defined Storaga.

VMware NSX (predavatelja Piotr Jablonski, CCIE RS, CCIE SP, CCDE, Senior Systems Engineer, VMware): VMware NSX bo »revolucionaliziral« varnost sodobnega podatkovnega centra, hitrost implementacije sistemskih in mrežnih virov in integracijo z mnogimi ponudniki mreže in varnosti ter znatno optimiziral fizične mrežne vire (usmerjevalniki, stikala, požarne pregrade) v podatkovnem centru, tako kot je vSphere omogočil v segmentu strežnikov.)

VMware vRealize Suite (predavatelj Marek Brazina, Specialist System Engineer SDDC, VMware): Glede na IDC je skoraj vsak tretji oblak (privatni ali javni) upravljan, nadziran in avtomatiziran z VMware vRealize Suiteom, katerega sestavlja več komponent (na voljo kot Suite ali ločeni produkti): vRealize Operations, vRealize Automation, vRealize LogInsight, vRealize Network insight, ter vRealize Business for Cloud. Največja prednost vRealize Suita je, da omogoča nadzor, upravljanje in avtomatizacijo na samo virtualnega, temveč tudi fizičnega okolja, baz podatkov in aplikacij. Cilj te predstavitve je predstaviti zmožnosti rešitve vRealize Suite, s tem pa možnosti transformacije podatkovnega centra v Software Defined Data Center z vsemi funkcionalnostmi, ki jih imajo tudi največji ponudniki oblačnih rešitev.

VMware Workspace One (predavatelj Dejan Grubić, Senior System Engineer, VMware): Workspace One je rešitev, ki združuje upravljanje delovnih postaj, aplikacij, mobilnih telefonov in tablic ter pristop koorporativnim podatkom in virom. Cilj predstavitve je prikazati pogled na ta del IT-ja iz dveh zornih kotov. Prvi je s strani sistemskih administratorjev in varnostnih inženirjev, drugi pa s strani končnih uporabnikov, še posebej nove generacije uporabnikov IT sistemov, ki želijo enako izkušnjo kot takrat, ko uporabljajo sodobne tehnologije v zasebnem času.

Implementing NSX, Real-life journey from idea to practice (predavatelj Mitja Robas, NIL d.o.o.): Predstavitev bo obravnavala resnične izkušnje in ovire pri delu z rešitvijo VMware NSX SDN/NFV, kjer bodo predstavljena različna orodja in komponente, ki so bile pri tem uporabljene.

Hiper-konvergenčna infrastruktura (predavatelj Iztok Sitar, DellEMC)

Inteligentni rob mreže in simbioza z virtualizacijo (predavatelj Igor Grčič, HPE Aruba Networks).

Varnost za virtualna okolja (predavatelja Michal Lukas in Dragan Martinović, Kaspersky).

Veeam Availability Suite v9.5 (predavatelj Dejan Kampuš, Veeam VMCE trainer).


Delovni prostor v VDI okolju (predavatelj Jure Pančur, Diss d.o.o.).

Rešitve za Software Defined Datacenter (predavatelj Aleš Simončič, Lenovo).

Kaj VMware omogoča uporabniku:

  • Zagon več različnih operacijskih sistemov in aplikacij na enem strežniku ali delovnih postajah.
  • Optimiziranje strojne opreme za pridobitev višje produktivnosti z manj strežniki.
  • Prihranitev 50 odstotkov ali več, na skupne stroške IT (stroški hlajenja, napajanja, fizičnega prostora).
  • Pospešitev in poenostavljeno upravljanje IT, vzdrževanje in uvajanje novih aplikacij.

Kdaj: 13. 4. 2017 ob 9:00

Kje: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847