25.08.2011      12:19
Občutno izboljšanje položaja na trgu USB pomnilnikov v prvem četrtletju letos

Verbatim vodilni na trgu optičnih nosilcev že osmo leto zapored

Vodilni na področju optičnih podatkovnih nosilcev tako po tehnologiji kot po tržnem deležu.
Tretji na področju USB podatkovnih nosilcev v Evropi v prvem četrtletju 2011.
Vodilna blagovna znamka na trgu optičnih podatkovnih nosilcev že osmič zapored.

Ljubljana, 24. avgust 2011 – Za Verbatim je leto 2010 in prvo četrtletje prineslo pozitivne rezultate tako na trgu optičnih nosilcev kot tudi na trgu USB pomnilnikov. Podjetje brez konkurence ostaja vodilno na trgu optičnih medijev, namerava pa utrditi svoj položaj na tretjem mestu na trgu USB pomnilnikov.

Že osmo leto zapored je Verbatim potrdil svoje globalno vodstvo na področju optičnih podatkovnih nosilcev. V 2010 je podjetje še povečalo svoj tržni delež z visoko kvalitetnimi DVD-R, CD-R in Blu-ray nosilci, po raziskavah Santa Clara Consulting Group.

Čeprav se trg za optične nosilce krči, ostaja zaradi obstoječe baze nameščenih optičnih pogonov prodaja nosilcev še naprej na zelo visokem nivoju. Skupna prodaja DVD-R nosilcev je z 1,3 milijarde kosov v letu 2009 padla na 1.07 milijarde v letu 2010. Kljub temu je Verbatimu uspelo povečati tržni delež za 1,6 odstotka na skupaj 44,6 odstotka, kar v grobem pomeni, da so vsaj štirje od desetih DVD nosilcev na trgu Verbatimovi. V prvem četrtletju letošnjega leta se je Verbatimov delež povečal še za dodatnih 6 odstotnih točk na 50,4 odstotka, podjetje pa namerava obdržati ta tržni delež v letu 2011. Podobno dobre rezultate je podjetje imelo tudi na področju CD-R nosilcev, kjer je Verbatim prodal kar trikrat več CD-R nosilcev od druge najbolje prodajane znamke. V letu 2010 je bilo prodanih skupaj 922 milijonov CD-R nosilcev, Verbatim pa je tu imel več kot enotretjinski delež. V prvem četrtletju je Verbatim še povečal svoj delež, in sicer za 4 odstotke.

USB pogoni so gonilo rasti
Uspešen razvoj na področju USB pogonov je prav tako prispeval k Verbatimovi rasti v lanskem letu. Po raziskavah Santa Clara Consulting Group (SCCG) je Verbatim prodal več kot 65,4 milijonov USB pogonov v Evropi, kar je 13,3 odstotka več kot leto prej. Podjetje je povečalo svoj tržni delež s 5,4 odstotka na 9,3 odstotka v letu 2010 in doseglo peto mesto po prodaji, v prvem četrtletju 2011 pa je zabeležilo rast za 5 odstotnih točk in se s 14-odstotnim tržnim deležem zasidralo na tretjem mestu najbolj prodajanih blagovnih znamk. S širokim naborom hardversko šifriranih USB pogonov, ki ustrezajo zahtevam kupcev po varnosti podatkov in osredotočenostjo na SSD (soild-state drive) tehnologijo bo podjetje še naprej utrjevalo svoj položaj na področju flash pomnilnikov v letošnjem letu in prihajajočih letih.

Utrditev položaja na trgu
“Naš cilj v letu 2011 je obdržati jasno vodstvo na trgu optičnih medijev in ostati med prvimi tremi po prodaji vseh vrst USB flash pomnilnikov. Ob tem naša široka ponudba visoko kvalitetnih, zanesljivih in inovativnih trdih diskov še dodatno utrjuje naš položaj na trgu. Z letom 2010 smo vstopili tudi na trg energijsko varčnih LED/OLED svetil - zahvaljujoč tehnologijam Mitsubishi Chemical Corporation, v Evropi pa smo vzpostavili tudi močno mrežo za LED svetila in začeli s prodajo raznolikega nabora visokokakovostnih LED izdelkov. Z dobro organiziranostjo zalog, osebno in strokovno podporo za male trgovce in uporabo vrhunskega sistema za prodajo nudimo našim partnerjem odlično storitev. Naš cilj je še bolj razširiti naš nabor izdelkov na področju prenosnih pomnilnikov in razsvetljave,” je dejal Rüdiger Theobald, direktor trženja za področje EUMEA pri Verbatimu. “Številne nagrade v testiranjih različnih revij, ki jih je požel Verbatim za svoje izdelke v lanskem in letošnjem letu, še dodatno utrjujejo naš slogan “Tehnologija, ki ji lahko zaupate”. Tudi v letu 2011 je vrhunska kakovost ključ do našega uspeha in širitve ter utrditve našega položaja kot najbolj raznovrstnega ponudnika pomnilniških medijev na trgu.”

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

BMW samodejno zaklenil tatu in počakal na pol... 6
zgubar  |  Pa tud na policijo je čaku glih tolk kot...
Amazonova futuristična trgovina brez blagajn ... 1
x800xt  |  če imaš pare da tkole zapravljaš pa še v...