20.09.2012 15:20

Virtualna namizja z uporabo tankih odjemalcev Atrust

Revolucija virtualizacije, ki se je začela z strežniki se sedaj razširja na namizja in prinaša celoten nabor koristi s katerimi se klasični namizni računalnik ne more kosati. Infrastruktura virtualnega namizja je nameščena in upravljana centralno. Prehod podjetja na infrastrukturo virtualnega namizja je za podjetja enostavnejši, še posebej v organizacijah, ki so že uveljavljale osnovne tehnologije virtualizacije.
Virtualna namizja z uporabo tankih odjemalcev Atrust

Prvi učinki virtualizacije namizja se pokažejo šele z uporabo namenskih strojnih naprav- tankih odjemalcev. Ti so preprostejši, cenejši in bolj ekonomični od klasičnih računalnikov, predvsem pa precej enostavnejši za vzdrževanje. Torej virtualna namizja v kombinaciji s tankimi odjemalci ponuja cenejšo in enostavnejšo alternativo klasičnim namiznim računalnikom, zato ni čudno, da se vse več podjetij odloča za tovrsten pristop. V podjetju Inovis, vam ponujamo tanke odjemalce Atrust po zelo ugodni ceni, s katerimi boste opremili 4 delovna mesta za ceno enega, v primerjavi s klasičnim PC-jem.

V podjetju Atrust so predstavili dva nova modela tankih odjemalcev t60C in t62C. Nova modela že znane družine tankih odjemalcev Atrust, model t60C in t62C sta zasnovana za uporabo Citrix virtualnih namizij, ki ponujajo visoko ločljiv prenos pri povezovanju v virtualno (cloud) namizje. Z dostopno ceno, ponujata modela t60C in t62C prvovrstno virtualno izkušnjo, kjer so aplikacije in visoko ločljive multimedijske vsebine prikazujejo, in se obnašajo povsem enako kot bi bazirale na lokalni napravi. Rešitev z Atrustovimi tankimi odjemalci bo odlično znižala stroške, prav tako pa zmanjšala glavobole IT administratorjem.

Kaj je virtualno namizje in zakaj bi vas ta pojem moral zanimati?

Virtualizacija namizja uporabniku kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi na zahtevo prikaže njegovo namizje. Tako lahko zaposlenim omogočimo dostop do celotnega službenega namizja iz različnih naprav, kot so domači računalnik, prenosnik, pametni telefon ali tablični računalnik.

Iz IT prespektive pomeni virtualizacija namizij zmanjšanje porabe časa pri zagotavljanju novega uporabnika/namizja, prav tako se zaradi centraliziranega upravljanja zmanjša čas odprave morebitne napake in zniža stroške vzdrževanja.

Virtualizacija računalniških namizij je trenutno ena izmed naj hitreje razvijajočih se tehnologij. Obljublja zmanjšanje stroškov lastništva osebnih računalnikov, boljši izkoristek računalniških virov, manjšo porabo energije, večjo varnost in lažje vzdrževanje. Koncept virtualizacije računalniških virov je v strežniškem prostoru že dodobra ukoreninjen, sedaj pa se seli tudi v prostor računalniških namizij.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INOVIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INOVIS d.o.o.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INOVIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

ZwCAD SLOVENIA