Računalništvo, telefonija
20.09.2012 15:20

Deli z drugimi:

Share

Virtualna namizja z uporabo tankih odjemalcev Atrust

Revolucija virtualizacije, ki se je začela z strežniki se sedaj razširja na namizja in prinaša celoten nabor koristi s katerimi se klasični namizni računalnik ne more kosati. Infrastruktura virtualnega namizja je nameščena in upravljana centralno. Prehod podjetja na infrastrukturo virtualnega namizja je za podjetja enostavnejši, še posebej v organizacijah, ki so že uveljavljale osnovne tehnologije virtualizacije.
Virtualna namizja z uporabo tankih odjemalcev Atrust
Virtualna namizja z uporabo tankih odjemalcev Atrust

Prvi učinki virtualizacije namizja se pokažejo šele z uporabo namenskih strojnih naprav- tankih odjemalcev. Ti so preprostejši, cenejši in bolj ekonomični od klasičnih računalnikov, predvsem pa precej enostavnejši za vzdrževanje. Torej virtualna namizja v kombinaciji s tankimi odjemalci ponuja cenejšo in enostavnejšo alternativo klasičnim namiznim računalnikom, zato ni čudno, da se vse več podjetij odloča za tovrsten pristop. V podjetju Inovis, vam ponujamo tanke odjemalce Atrust po zelo ugodni ceni, s katerimi boste opremili 4 delovna mesta za ceno enega, v primerjavi s klasičnim PC-jem.

V podjetju Atrust so predstavili dva nova modela tankih odjemalcev t60C in t62C. Nova modela že znane družine tankih odjemalcev Atrust, model t60C in t62C sta zasnovana za uporabo Citrix virtualnih namizij, ki ponujajo visoko ločljiv prenos pri povezovanju v virtualno (cloud) namizje. Z dostopno ceno, ponujata modela t60C in t62C prvovrstno virtualno izkušnjo, kjer so aplikacije in visoko ločljive multimedijske vsebine prikazujejo, in se obnašajo povsem enako kot bi bazirale na lokalni napravi. Rešitev z Atrustovimi tankimi odjemalci bo odlično znižala stroške, prav tako pa zmanjšala glavobole IT administratorjem.

Kaj je virtualno namizje in zakaj bi vas ta pojem moral zanimati?

Virtualizacija namizja uporabniku kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi na zahtevo prikaže njegovo namizje. Tako lahko zaposlenim omogočimo dostop do celotnega službenega namizja iz različnih naprav, kot so domači računalnik, prenosnik, pametni telefon ali tablični računalnik.

Iz IT prespektive pomeni virtualizacija namizij zmanjšanje porabe časa pri zagotavljanju novega uporabnika/namizja, prav tako se zaradi centraliziranega upravljanja zmanjša čas odprave morebitne napake in zniža stroške vzdrževanja.

Virtualizacija računalniških namizij je trenutno ena izmed naj hitreje razvijajočih se tehnologij. Obljublja zmanjšanje stroškov lastništva osebnih računalnikov, boljši izkoristek računalniških virov, manjšo porabo energije, večjo varnost in lažje vzdrževanje. Koncept virtualizacije računalniških virov je v strežniškem prostoru že dodobra ukoreninjen, sedaj pa se seli tudi v prostor računalniških namizij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INOVIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INOVIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INOVIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več