Računalništvo, telefonija
20.07.2017 11:17
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Visa in PayPal širita sodelovanje v Evropo

• Izboljšana celovita izkušnja pri plačevanju na spletu, v aplikacijah in trgovinah za potrošnike v Evropi
• PayPal lahko odpira račune Visa v Evropi
Sta Visa in Mastercard v primeru WikiLeaks slepo sledila navodilom ameriške vlade?
Sta Visa in Mastercard v primeru WikiLeaks slepo sledila navodilom ameriške vlade?

Visa (na newyorški borzi registrirana kot: V) in PayPal (na ameriški borzi Nasdaq registriran kot: PYPL) sta napovedala širitev njunega strateškega partnerstva v Evropo.

Podjetji že sodelujeta v ZDA in azijsko-pacifiški regiji z namenom pospeševanja varnega in priročnega plačevanja na spletu, v aplikacijah in trgovinah. Ta zadnji korak prinaša prednosti partnerstva tudi evropskim potrošnikom in podjetjem.

Poleg tega se PayPal v okviru dovoljenja za opravljanje bančnih storitev v Evropi[1] pridružuje mreži finančnih institucij za stranke Visa, kar pomeni, da bo lahko ponudil račune Visa v Evropi, ki bodo potrošnikom in podjetjem omogočili uporabo njihovih sredstev PayPal v vseh državah po svetu, kjer sprejemajo kartico Visa.

»Visa in PayPal imata skupen cilj, tj. da potrošniku omogočita varen in priročen način za plačevanje z uporabo njemu ljube naprave. Širitev našega sodelovanja v Evropo izboljšuje izbiro za potrošnike in prinaša številne koristi trgovcem,« je dejal Bill Sheedy, izvršni direktor za evropsko regijo pri družbi Visa. »Z možnostjo odpiranja računov Visa v Evropi bo sedaj PayPal strankam lahko ponudil nove in inovativne načine upravljanja in prenašanja njihovega denarja, ne glede na platformo ali napravo.«

»Sporazum, ki smo ga objavili, bo še dodatno poglobil sodelovanje podjetja PayPal z družbo Visa in njenimi partnerji na naših evropskih trgih,« je povedal Rupert Keeley, izvršni podpredsednik in direktor pri podjetju PayPal (Europe). »Sodelovanje nam bo omogočilo, da ponudimo večjo izbiro milijonom potrošnikom in podjetjem s pomočjo razširjenega obsega inovativnih izdelkov. Na spletu, v aplikacijah ali v trgovinah bo PayPal skupaj z družbo Visa ponujal preproste, varne in priročne načine plačevanja in sprejemanja plačil.«

Evropski partnerski sporazum bo ponudil večjo izbiro potrošnikom, finančnim institucijam pa olajšal način, kako imetnikom računov Visa ponuditi možnost nakupovanja vsepovsod na spletu, kjer sprejemajo PayPal. Prav tako bo razširil sprejemanje kartice PayPal s strani evropskih podjetij, ki sprejemajo kartico Visa na fizičnih lokacijah, kar pomeni nadaljnje priložnosti za rast družb Visa, PayPal in njihovih strank na podlagi naslednjega:

  • Izbira stranke: PayPal in Visa bosta ustvarila brezhibno izkušnjo za potrošnike, ki želijo nakup s svojo kartico Visa opraviti na mestih, kjer sprejemajo PayPal. Preko sodelovanja z bančnimi partnerji družbe Visa bodo potrošniki lahko zlahka dodali kartice Visa iz drugih bančnih aplikacij v denarnico PayPal.
  • PayPal v Evropi: PayPal bo v okviru dovoljenja za opravljanje bančnih storitev v Evropi[[1]] lahko odpiral račune Visa evropskim potrošnikom in podjetjem. To bo strankam podjetja PayPal v prihodnosti omogočilo, da uporabijo svoja PayPal sredstva v vseh državah po svetu, kjer sprejemajo kartico Visa.
  • Digitalno sodelovanje: Visa in PayPal sta se dogovorila za širitev sodelovanja v programu Visa Digital Enablement Program (VDEP) v Evropi. VDEP partnerjem podjetja Visa omogoča dostop do tehnologije tokenizacije, ki omogoča preprosto in varno plačevanje na mobilnih telefonih ali kateri koli povezani napravi. To bo pomagalo razširiti uporabo kartico PayPal na podjetja, ki sprejemajo kartico Visa na fizičnih lokacijah.
  • Hitrejši in lažji dostop do sredstev: Visa bo podjetju PayPal omogočila, da vzpostavi storitev Visa Direct v Evropi, kar bo strankam dopuščalo, da premaknejo sredstva na svoje račune Visa v realnem času na več trgih.

# # #

O Visa Inc.

Visa Inc. (na newyorški borzi: V) je globalno podjetje za plačilno tehnologijo, ki združuje potrošnike, podjetja, finančne institucije in vlade v več kot 200 državah in območjih ter zagotavlja hitra, varna in zanesljiva elektronska plačila. Deluje v eni izmed najbolj naprednih omrežij za procesiranje na svetu – VisaNet – ki omogoča več kot 65.000 transakcijskih sporočil na sekundo ter nudi zaščito proti goljufijam za potrošnike in zagotavlja plačilo trgovcem. Visa ni banka in ne izdaja kartic, ne zagotavlja kreditov in ne določa cen in pristojbin za potrošnike. Inovacije Vise omogočajo strankam finančnih institucij večjo izbiro: takojšnje plačilo z debetnimi karticami, predplačniško plačilo vnaprej ali odloženo plačilo s pomočjo kreditnih izdelkov. Za več informacij obiščite https://usa.visa.com/ and @VisaNews.

O podjetju PayPal

Na podlagi temeljnega prepričanja, da dostop do finančnih storitev ustvarja priložnosti, se PayPal (Nasdaq: PYPL) zavezuje k demokratizaciji finančnih storitev ter krepitvi vloge ljudi in podjetij pri pridruževanju in uspešnosti v svetovnem gospodarstvu. Naša odprta platforma za digitalno plačevanje 203 milijonom aktivnim uporabnikom računa PayPal zagotavlja brezskrbno povezovanje in opravljanje transakcij na nove in zmogljive načine, ne glede na to, ali transakcije opravljajo na spletu, mobilni napravi, v aplikaciji ali osebno. S kombinacijo tehnoloških inovacij in strateških partnerstev PayPal ustvarja boljše načine za upravljanje in prenašanje denarja ter ponuja možnost izbire in fleksibilnosti pri pošiljanju plačil, plačevanju ali sprejemanju plačil. Platforma PayPal, vključno s podjetji Braintree, Venmo in Xoom, na voljo na več kot 200 trgih po svetu, omogoča potrošnikom in trgovcem, da prejemajo denar v več kot 100 valutah, da dvignejo sredstva v 56 valutah in vodijo stanje na svojih računih PayPal v 25 valutah. Za več informacij o PayPal-u obiščite https://www.paypal.com/about. Za finančne informacije obiščite https://investor.paypal-corp.com.

Dodatne informacije:

Rica Squires

+44 (0)207 297 1179

squiresr@visa.com

Grayling d.o.o.

Iris Horvat

+386 (0)40 16 88 51

iris.horvat@grayling.com


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GRAYLING d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GRAYLING d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GRAYLING d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več