Računalništvo, telefonija
22.02.2017 14:11
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

VISA v letu 2017 širi svojo tehnologijo mobilnega plačevanja

VISA v letu 2017 širi svojo tehnologijo mobilnega plačevanja
VISA v letu 2017 širi svojo tehnologijo mobilnega plačevanja

Visa je ob nedavnem odprtju novega inovacijskega centra v Londonu napovedala, da širi svojo storitev Visa Token Service v 12 evropskih držav. Storitev omogoča varnejšo in priročnejšo mobilno ter spletno plačevanje z zamenjavo potrošnikovega računa z digitalnim identifikatorjem.

Z več kot 1.300 partnerstvi znotraj finančnih inštitucij tehnologija že podpira mobilne plačilne sheme v 27 državah po vsem svetu, vključno s Francijo, Irsko, Poljsko, Švico in Veliko Britanijo. Visa skupaj s strankami in partnerji spodbuja širitev uporabe tehnologije tako v drugih državah kot tudi pri spletnih nakupih.

Storitev Visa za tokenizacijo, ki jo je podjetje Visa razvilo v letu 2014, je tehnologija, ki podpira številne priljubljene storitve mobilnega plačevanja, vključno z Apple Pay in Android Pay, ter tako zagotavlja strankam varen način za nalaganje in dostop do njihovega plačilnega računa na mobilni napravi. Tehnologija je v središču interneta stvari, saj omogoča varno in priročno plačevanje ter poslovanje na kateri koli povezani napravi, kot so telefoni, tablice, nosljive naprave ali celo avtomobili in bela tehnika.

Varnost, udobje in povečanje maloprodajnih mest, opremljenih z brezstičnimi plačilnimi terminali, so ključni dejavniki, ki spodbujajo uporabo mobilnega plačevanja po vsej Evropi. Storitev Visa za tokenizacijo potrošnikom zagotavlja varno nakupovanje z mobilnimi napravami, kar nudi celovito izkušnjo vsakdanjega nakupovanja – vse od prevoza do jutranje kave in zabave. Hkrati čedalje več evropskih trgovcev uporablja naprave, ki omogočajo plačila prek kartice kot tudi mobilne (NFC) naprave.

  • V Evropi je najbolj priljubljenih pet kategorij plačevanja z mobilnimi napravami – to so restavracije, supermarketi, prevozi, hrana in pijača ter zabava.
  • Evropski potrošniki v trgovini pri plačilu nakupa z mobilno napravo v povprečju porabijo 9 evrov in 41 evrov pri spletnem nakupu.
  • Evropejci so v tujini uporabili mobilne naprave pri svojih nakupih v 91 državah po svetu, kar dokazuje, da zaupajo v varnost plačevanja s pametnimi telefoni tudi v drugih državah.
  • V Evropi več kot 1,2 milijona prodajnih mest omogoča plačevanje s karticami in mobilnimi napravami prek brezstičnih terminalov, ki podpirajo več kot 5 milijard nakupov z brezstičnimi karticami evropskih imetnikov Visa kartic. To predstavlja 32 % vseh transakcij imetnikov računov Visa na fizičnih lokacijah.

Omogočanje poslovanja prek interneta stvari

Storitev Visa za tokenizacijo in sposobnost, da občutljive podatke izključi iz plačil potrošnikov prek digitalnih kanalov, je osnova za varno poslovanje s povezanimi napravami, kot je na primer prenos podatkov iz ure ali obroča na napravo ali avto.

Globalno sodelovanje med podjetjema Visa in IBM, ki je bilo objavljeno v preteklem tednu ob odprtju novega IBM IoT Watson raziskovalnega centra v Münchnu, je zasnovano na skupni viziji in prepričanju, da bomo omogočili varno plačevanje ter poslovanje prek večine od 20 milijard povezanih naprav, ki se bodo po ocenah uporabljale do leta 2020.

Kot del sodelovanja med podjetjema, bomo ponudili dostop do storitve Visa za tokenizacijo prek mreže ponudnikov kot del našega Visa Ready partnerskega programa.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več