03.03.2010      16:13
Novi proizvodi, rešitve in storitve, predstavljeni na letošnji Fujitsujevi konferenci VISIT09

VISIT09 - Fujitsu dopolnjuje Dinamične Infrastrukture in poglablja sodelovanje z NetApp

Visit 2009Visit 2009

Fujitsu je na letošnji konferenci VISIT09 v Muenchenu, Nemčiji, predstavil novo storitev Infrastructure-as-a-Service (IaaS), s katero dopolnjuje portfelj Dinamičnih Infrastruktur in uporabnikom s celega sveta zagotavlja širok obseg storitev. Poleg dostopnosti nove storitve sta Fujitsu in NetApp na konferenci VISIT09 oznanila, da bosta poglobila medsebojno sodelovanje na globalnem nivoju. Skupaj bosta razvijala integrirane proizvode in storitve in skupnim uporabnikom ponudila dodatno vrednost in učinkovitost svojih IT struktur.

Kot odgovor na potrebe trga po zniževanju stroškov in prilagodljivosti v času ekonomske negotovosti ter odgovor na trende virtualizacije in računalnikov v oblaku, Fujitsu dopolnjuje svojo transformacijo v globalnega ponudnika IT rešitev s tri nivojskim globalnim IT portfeljem. Ta je sestavljen iz Dinamičnih Infrastruktur, Aplikacijskih storitev in Poslovnih storitev.

Kai Flore, predsednik in direktor Fujitsu Technology Solutions pravi: “Fujitsu predstavlja globalni portfelj informacijske tehnologije, ki je v skladu s trenutnimi trendi in ekonomsko situacijo ter je resnično osredotočen na lokalne trge. Naša pozornost in želja po zadovoljevanju individualni potreb uporabnikov ločuje Fujitsu od ostalih konkurentov, s tem ko smo zasedli četrto mesto na svetovni lestvici ponudnikov IT storitev in računalniških sistemov.

“Pred enim letom smo predstavili Dinamične Infrastrukture kot temelj Fujitsuvega svetovnega IT portfelja. Letos stopamo na višji nivo z dopolnjevanjem našega uporabniško osredotočenega portfelja Dinamičnih Infrastruktur in poglabljanjem našega dolgoletnega partnerstva z NetAppom,” dodaja Flore.

Novi proizvodi, rešitve in storitve

Na konferenci VISIT09 je Fujitsu predstavil nove proizvode, rešitve in storitve, ki dopolnjujejo dosedanje štiri nivoje rešitev v portfelju Dinamičnih Infrastruktur.

Dvodnevne konference VISIT09 se je udeležilo preko 6000 uporabnikov. Ključni predstavniki Fujitsuja ter partnerji kot so Intel, SAP in NetApp, so predstavili najnovejše inovacije in aktualne teme kot so trendi v informacijski tehnologiji na zrelem trgu, uporabniško računalništvo in virtualizacija.

Fujitsu in NetApp razširjata globalno partnerstvo

Fujitsu in NetApp sodelujeta pri integraciji NetApp-ove pomnilniške programske opreme in Fujitsujevega obsežnega »resource management framework«-a, v logični sistem platform za poganjanje aplikacij na zahtevo. Podjetji sta tudi oznanili skupni namen o implementaciji globalne združitve go-to-market strategije, z vključitvijo komplementarnih proizvodov. Hkrati sta podjetji potrdili popolno integracijo NetAppove V-serije s Fujitsujevimi pomnilniškimi sistemi ETERNUS.

Fujitsujeva Infrastructure-as-a-Service for Server ponuja fleksibilnost v oblaku

Fujitsujeva ponudba »Infrastructure-as-a-Service« namenjena strežnikom, razširja Fujitsujevo usmeritev v zasebne storitve, ki temeljijo na storitvah v oblaku. Nova ponudba podjetjem vseh velikosti omogoča višjo stroškovno prilagodljivost, saj jim omogoča, da sprostijo kapital vezan v fiksnih sredstvih in preklopijo na prilagodljiv, pay-per-use model uravnavanja energijske porabe strežnikov – s fizičnimi strežniki, ki so locirani v posebej s tem namenom zgrajenimi in varovanimi Fujitsovimi podatkovnimi centri. Uporabniki lahko izberejo svojo individualno postavitev, ki je nastavljena na Fujitsovem portalu Infrastructure-as-a-Service; njihova omrežna povezava s strežniškimi viri poteka preko zavarovane VPN internetne povezave, namesto internetne povezave s strežniško sobo. Nova ponudba je že dostopna.

Fujitsu dopolnjuje globalno linijo pomnilnikov ETERNUS DX s sistemi za srednja in velika podjetja

Serijo ETERNUS dopolnjujeta dva nova proizvoda, ki prinašata skalabilnost in operacijsko učinkovitost v svojem razredu: midrange nabor diskov ETERNUS DX400 za srednje velika podjetja in serija ETERNUS DX800 za velika podjetja. Nova proizvoda predstavljata pomemben mejnik v utrditvi Fujitsuvega globalnega portfelja pomnilnikov pod blagovno znamko ETERNUS. Globalno povezana znamka ETERNUS zagotavlja zanesljivost, kakovost in izvedbo.

Fujitsu oznanja Managed Workplace Services za Winows 7

Fujitsujev Managed Workplace je ponovno okrepljen z namenom zagotavljanja fleksibilnega prehoda na nov operacijski sistem Windows 7 in nudi napredne tehnologije in priložnosti za zmanjševanje stroškov. Managed Workplace nadomešča celotne storitve življenjskega obdobja namiznih računalnikov in prenosnikov – od svetovalne faze in nabavljanja, do operacij in temu sledeče odstranitvene faze – v skladu z okoljevarstvenimi standardi in izbrisa podjetja – kritičnih podatkov.

Fujitsu predstavlja novi concept Zero Client

Fujitsujev Zero Client, preprost za upravljanje in inteligentnim prikazovalnikom, omogoča dramatične prihranke stroškov za organizacije, ki imajo visoko število delovnih mest. Inovativna rešitev gre korak naprej od preteklih pristopov k trgu, proti popolnoma virtualnim strankam in predstavlja najnovejšo rešitev v stroškovni učinkovitosti in preprostosti.

Funkcionalnost za srednje velika podjetja

Znotraj družine strežnikov BS2000 sta predstavljena dva nova high-end modela. Nova modela poslovnih strežnikov, S175 in S210, uporabnikom zagotavljata nove namestitvene priložnosti za oba, fizična in virtualna sistema. Odgovarjajoč na zahtevo po še večji zmogljivosti sistema, nova modela, S175 in S210, poganja najnovejša Intelova procesna tehnologija 65nm, ki zagotavlja dvig zmogljivosti do 20 odstotkov. Fujitsu je predstavil tudi osem novih modelov z dodano razširjeno funkcijo virtualizacije in s svojim mid-range modelom SQ100 linije poslovnih strežnikov.

Povezave:Fujitsu

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Novi telefoni Nokia na voljo v prvi polovici ... 1
skeptik  |  Ja, in prosim, da zdaj vsak teden napiše...
Google izbrisal več kot 900 milijonov piratsk... 1
domen.valentinuzzi  |  ma nobenga navadnga folka ne bo nobedn p...
Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 4
sibyte  |  Ni procesorja in ustrezne baterije, da b...
Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 4
zgubar  |  gre za dodaten zaslon!
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
markobarko  |  kako dolgo še bomo brali o novih super "...