24.11.2015 14:39

Vrhunski 4K UHD monitor z diagonalo 60 cm

MMD, licenčni partner za blagovno znamko monitorjev Philips, predstavlja nov monitor z ultra visoko ločljivostjo 4K UHD. Model 241P6VPJKEB ob 60-cm diagonali (23,8 palca) je najmanjši član družine monitorjev UltraClear z ločljivostjo 4K UHD. Kljub temu prinaša isto mero inovacij, vključno s prikazom 1,074 milijarde barv (in 99-odstotno pokritostjo po standardu sRGB), integrirano spletno kamero in mikrofonom.
Philips Brilliance 4K Ultra HD LCD monitor 241P6VPJKEB

Kljub manjšim zunanjim meram novi monitor uporabniku prinaša vse prednosti ločljivosti 4K – razkošno delovno površino in izjemno ostro sliko. Ultra visoka ločljivost UHD je kar štirikrat višja od polne visoke ločljivosti Full HD, slika, sestavljena iz 3840 x 2160 pik, pa prikaže tudi najmanjše podrobnosti.

Povečano delovno površino uporabniki lahko izkoristijo za prikaz priljubljenih vsebin ali povečanje delovne učinkovitosti. Npr. finančni strokovnjaki bodo videli več vrstic in stolpcev v svojih preglednicah in to brez dodatnega napora za njihove oči. Kreativci, ki delajo z vsebinami visokih ločljivosti, bodo videli še več podrobnosti, tudi v primeru, ko medsebojno primerjajo več kreativ. Geodeti bodo v svojih posnetkih opazili tudi najmanjše podrobnosti in še natančneje opravili svoje delo.

Poleg matrike ločljivosti 4K UHD monitor prinaša tudi druge napredne tehnologije, ki zagotavljajo odlično sliko in uporabniško izkušnjo. 10-bitno vzorčenje slike poskrbi, da lahko monitor prikaže kar 1,074 milijarde barv. Prikazana slika je čista, barve naravne, barvni prehodi izjemni in brez lis. Barvna reprodukcija dosega več kot 99% razširjenega barvnega spektra sRGB, kar bodo cenili vsi, ki si želijo natančnih barv v svojih aplikacijah. Širok kot gledanja in visok kontrast omogoča matrika vrste AH-IPS. Ta predstavlja idealno izbiro za uporabnike, kateri uporabljajo aplikacije, ki stalno zahtevajo visoko natačnost barvne reprodukcije in svetlo sliko – npr. obdelava grafike, fotografij ali videa.

Poleg ločljivosti 4K UHD novi monitor uresničuje tudi druge potrebe uporabnikov v današnjem ultra povezanem svetu. Monitor podpira tehnologijo MultiView in omogoča sočasen prikaz dveh virov slike na zaslonu – npr. računalniške in tv slike hkrati. Tehnologija MHL pa poskrbi, da se na monitorjev zaslon preslika slika z mobilnih naprav uporabnikov. Monitor je opremljen s tremi vmesniki USB 3.0, eden med njimi omogoča tudi zelo hitro polnjenje baterij povezanih naprav. Za učinkovito delo ima monitor vgrajena še kakovostno spletno kamero in mikrofon.

Novi Philipsov monitor 241P6VPJKEB bo kmalu naprodaj, priporočena prodajna cena pa bo znašala 549 evrov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

3WAY d.o.o.