Računalništvo, telefonija
29.06.2013 11:51

Deli z drugimi:

Share

Pametni kontroler dostopnih točk z Wi-Fi zemljevidom

Pravo število dostopnih točk in postavitev varnega, stabilnega in z zadostnim signalom pokritega Wi-Fi omrežja sta dva neizogibna izziva pri vsakem brezžičnem WLAN projektu. Podjetje ZyXEL je na zahteve čedalje številnejših uporabnikov prenosnih 3G Wi-Fi tablic in pametnih telefonov odgovorilo z novim brezžičnim WLAN kontrolerjem ZyXEL NXC2500.
Koliko in kam postaviti dostopne točke?
Koliko in kam postaviti dostopne točke?

Trend BYOD – Bring Your Own Device

Novi NXC2500 kontroler sledi trendu BYOD – Bring Your Own Device (prinesi svojo napravo), ki se kaže v vse večjem številu mobilnih uporabnikov in naprav na vsakem koraku. Kontroler skupaj z ZyXEL dostopnimi točkami serij Unified, Unified Pro in NWA5000 omogoča hitro in enostavno priključitev mobilnih uporabnikov v majhna in srednje velika Wi-Fi omrežja.

Do 24 dostopnih točk

Z osnovno različico kontrolerja lahko upravljamo do osem dostopnih točk, z nadgrajevanjem po principu »pay-as-you-grow« (plačuj, ko rasteš) pa je možno število dostopnih točk v Wi-Fi omrežju povečati do 24. Predhodna konfiguracija dostopnih točk ni potrebna.

Wi-Fi zemljevid

ZyXEL Wireless Optimizer je inovativna funkcija, ki je vgrajena v NXC2500 in WLAN dostopnim točkam omogoča, da delujejo kot Wi-Fi senzorji za pokritost prostora s signalom. Na podlagi spremljanja kakovosti brezžične povezave kontroler ustvari zemljevid Wi-Fi quality MAP, ki za upravljalce Wi-Fi omrežij predstavlja uporabno podlago tako za odločitev o številu kot o postavitvi dostopnih točk za optimalno brezžično povezavo.

Poenostavljena, a varna avtentikacija

Kritični člen v brezžičnih omrežjih je zaščita podatkov. NXC2500 kontroler ima vgrajen RADIUS server, captive portal server in DHCP server, ki uporabnikom Wi-Fi omrežij zagotavljajo varno avtentikacijo in dostop brez dodatnega RADIUS serverja. Tudi zahtevnejši poslovni uporabniki bodo zadovoljni s prilagodljivim, zmogljivim in prijaznim vmesnikom, preko katerega se je enostavno avtenticirati ali ustvariti uporabniški račun.

Load-balancing

Ena izmed funkcij ZyXEL NXC2500 za razbremenitev upravljalca s spremljanjem Wi-Fi omrežja je Auto-channel, ki samodejno skrbi za RF optimizacijo povezav. Ko je v uporabi veliko dostopnih točk, funkcija load-balancing zazna število uporabnikov in na podlagi le-tega samodejno poskrbi za učinkovito porazdelitev povezave oz. upravljanje s prometom.

Povračilo investicije

ZyXEL NXC2500 je v kombinaciji z dostopnimi točkami celovita rešitev za hotele, kavarne, kampe in nakupovalne centre, kjer si obiskovalci s krajšajo čas z brskanjem po internetu. Bolj se (tudi) zaradi interneta počutijo prijetno, dlje časa ostanejo in se vračajo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATACOM INŽENIRING d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATACOM INŽENIRING d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Datacom, d.o.o., Ljubljana

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATACOM INŽENIRING d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več