Računalništvo, telefonija
13.03.2016 12:55
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

X1 je najbolj brezkompromisna kratica v svetu računalništva

Lenovo Slovenija je danes predstavnikom medijev predstavilo novosti iz družine izdelkov ThinkPad. Najbolje prodajani poslovni prenosni računalniki ThinkPad so že v lanskem letu presegli mejnik 100 milijonov prodanih izdelkov. Poslovna okolja po vsem svetu prisegajo tudi na delovne postaje, strežnike in mobilne rešitve Lenovo, ki jih odlikujejo nadpovprečne zmogljivosti, prilagodljivost, upravljivost ter trpežnost, skratka lastnosti, ki v poslu delajo razliko.
Lenovo novinarska konferenca
Lenovo novinarska konferenca

V preteklem četrtletju je družba Lenovo z 21,6-odstotnim globalnim tržnim deležem (glede na poročilo analitičnega podjetja IDC) v svetu računalništva postavila nov rekord. Poslovanje slovenske podružnice je med najboljšimi v regiji srednje in vzhodne Evrope, saj je Lenovo na slovenskem trgu že dlje časa vodilni ponudnik računalnikov. Vsak četrti prodan prenosni računalnik namreč nosi logotip Lenovo, v segmentu poslovnih modelov pa je ta delež še bistveno večji.

»Slovenija je zelo razvit in zahteven trg, ko je govora o informacijskih tehnologijah. Zato so pozitivni poslovni rezultati, ki jih dosega slovenska podružnica Lenovo, še toliko boljši. Naši izdelki vsak dan pomagajo opravljati delo številnim Slovencem, mnoge med njimi tudi zabavajo ter ohranjajo v stalnem stiku s svetom. V letu 2016 bomo še več poudarka namenili rešitvam za podatkovne centre in razvoju trga mobilnih naprav,« je povedal generalni direktor regije SEA v družbi Lenovo Jovan Glamočanin.

Izjemen ugled v svetu računalništva uživa blagovna znamka ThinkPad, katere člani so prenosniki in tablice, prav tako pa so med Lenovo izdelki visoko cenjeni namizni računalniki ThinCentre, strežniki ThinkServer, delovne postaje ThinkStation ter računalniški monitorji ThinkVision.

Lenovo s kratico X1 opremlja izdelke iz družine ThinkPad, ki so v vseh pogledih in lastnostih nadpovprečni. Osveženi ThinkPad X1 Carbon denimo že tretje leto zapored ostaja najlažji 14-palčni poslovni prenosnik na svetu. Eden najbolj elegantnih prenosnikov je še dodatno shujšal, saj je lažji (tehta le 1,18 kg) in tanjši, hkrati pa še zmogljivejši. Inženirji so prisluhnili uporabnikom in opravili vrsto ergonomskih izboljšav, po strojni plati pa prenosnik prinaša širši nabor zaslonov, več pomnilnika in zmogljivejše pogone SSD. Po trpežnosti in odpornosti na kvarljive vplive iz okolice so prenosniki ThinkPad že dve desetletji brez prave konkurence.

ThinkPad X1 Yoga je še eden izmed izjemno tankih (16,8 mm) in lahkih (1,27 kg) prenosnikov, namenjenih resnemu delu pa tudi zabavi. Je namreč prvi prilagodljivi prenosnik na svetu, ki je opcijsko opremljen z zaslonom OLED, sposobnim prikaza skrajno naravnih in globokih barv. Ta sliko prikazuje v ultra visoki ločljivosti 4K (UHD) in uporabniku nudi izjemno delovno površino. Patentirana tipkovnica Lift and Lock v tabličnem načinu skrije tipke, v ohišju pa je prostor še za aktivno digitalno pero.

Uporabnike tablic je letos presenetila prilagodljiva tablica ThinkPad X1 Tablet z edinstveno modularno zasnovo, ki v svet mobilnih naprav prinaša nekatere edinstvene funkcionalnosti – z dodajanjem opcijskih modulov zna bistveno več kot druge tablice. Z dodatnim modulom lahko uporabnik avtonomijo delovanja podaljša na do 15 ur, prav tako pa na tablico priključi miniaturni video projektor in opravi poslovno predstavitev. Z dodatnim 3D-modulom in kamero Intel RealSense pa dobi ustvarjanje v tretji dimenziji povsem novo razsežnost in to na tablici. Priložena tipkovnica ThinkPad je polne velikosti in opremljena z legendarno kroglico TrackPoint ter omogoča kar tri prilagodljive naklone tipkanja. Skupaj s tablico ta kombinacija tehta manj kot 1,1 kg in nudi pravcato izkušnjo ultraprenosnika. Gre za prvo tablico s sistemom Windows, ki že nudi podporo za mobilna omrežja LTE Advanced s superhitro povezljivostjo. Prav tako tablica ThinkPad X1 Tablet premore odstranljivo hrbtno stran za lažje nadgrajevanje.

Zaposleni, ki si želijo na svoji mizi elegantnega, a brezkompromisnega računalnika, bodo navdušeni nad sistemom ThinkCentre X1. Ta računalnik tipa vse-v-enem je namreč vgrajen v hrbtišče 23,8-palčnega monitorja. A zaradi tega monitor z vgrajeno matriko IPS, ki prikazuje kristalno čisto in ostro sliko, ni nič debelejši. Nasprotno, prav neverjetno tanek je, saj ga integrirani računalnik odebeli za vsega 11 milimetrov. Kupci lahko izberejo komponente za brezkompromisno zmogljivost, npr. procesor Intel Core i7, do 16 GB delovnega pomnilnika in zelo zmogljiv pogon SSD. ThinkCentre X1 se odkupi s samo enim kablom – za napajanje, z omrežjem, tipkovnico, miško in drugimi napravami pa komunicira brezžično.

www.lenovo.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več