Računalništvo, telefonija
30.06.2015 20:27
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

XLABova aplikacija Device Monitor med priporočenimi rešitvami za kibernetsko varnost

XLABova aplikacija Device Monitor med priporočenimi rešitvami za kibernetsko varnost
XLABova aplikacija Device Monitor med priporočenimi rešitvami za kibernetsko varnost

Podjetje Opera Software sedaj ponuja novo varnostno rešitev, integrirano v svoj brskalnik za zaščito nemških uporabnikov pred “phishing” napadi, potem ko je sklenilo pogodbo s podjetjem cyscon, specializiranim za področje spletne varnosti.

Cysconova rešitev PhishKiller vključuje seznam nevarnih spletnih virov in tako zagotavlja dodaten nivo varnosti poleg že obstoječih varnostnih mehanizmov za preprečevanje širjenja zlonamerne programske opreme. PhishKiller zasebnim in poslovnim uporabnikom priporoča tudi prenos drugih varnostnih rešitev, med njimi je aplikacija Device Monitor, ki jo je razvilo podjetje XLAB. Namenjena je uporabnikom Androida in ob odprtju “phishing” e-sporočila in kliku na povezavo le-to preveri proti cysconovi storitvi o varnosti spletnega vira.

Operin brskalnik je prvi, ki je integriral cysconovo rešitev, da bi nemškim uporabnikom omogočil več varnosti na spletu. Pri “phishingu” se zlonamerne spletne strani poslužujejo lažne identifikacije z namenom pridobitve občutljivih podatkov, kot so uporabniško ime, geslo, podatki o kreditni kartici in zlorabi le-teh za svoje namene.

“Phishing” postaja resen problem, ki škodi zaupnemu odnosu vzpostavljenem med kupci in blagovno znamko, “pravi Thomas George, digitalni strateg pri podjetju cyscon. “Z razvejano mrežo podatkovnih senzorjev lahko podjetjem in končnim uporabnikom pomagamo pri prestrezanju kibernetskih groženj in ohranjanju varnega spleta.”

Nemci zaskrbljeni zaradi porasta kibernetskega kriminala

Glede na raziskavo Evropske unije o ozaveščenosti glede kibernetskega kriminala, je 90% nemških anketirancev mnenja, da narašča tveganje, da postanejo žrtve kibernetskega napada. 91% jih ne želi razkrivati osebnih podatkov na spletu, 58% pa jih skrbi, da bo kdo zlorabil njihove osebne podatke.

S svojo rešitvijo PhishKiller želi cyscon izboljšati ozaveščenost in se izogniti “phishing” napadom v nemško govorečem krogu uporabnikov spleta. “Spletna varnost je bila od nekdaj prednostna naloga pri razvoju Operinih produktov. Nenehno iščemo nove rešitve za karseda varno spletno izkušnjo naših uporabnikov,” pravi Lars Boilesen, CEO pri Opera Software. “Sodelovanje s podjetjem cyscon se popolnoma ujema z našo vizijo in zagotavlja brezskrbno uporabniško izkušnjo.”

Pred kratkim je podjetje Opera kupilo SurfEasy Inc., vodilno podjetje na področju spletne varnosti in zasebnosti, ki svoje rešitve VPN (navidezna spletna omrežja) ponuja za vse platforme, pametne telefone, tablice in namizne računalnike. Tokratnja pridobitev predstavlja naslednji korak pri širitvi ponudbe rešitev s področja varnosti.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več