Računalništvo, telefonija
17.07.2013 12:46

Deli z drugimi:

Share

Z dodatnim znanjem in praktično izkušnjo lažje zaposljivi

Brezplačna poletna šola EdIT, pod okriljem podjetja ComTrade danes že osemnajstič odpira vrata v Ljubljani in Mariboru za študente, ki svojo poslovno pot vidijo v segmentu informacijske tehnologije. Skupina 30 študentov in študentk bo svoje znanje dopolnila s praktičnim znanjem in izkušnjami, ki so danes ključnega pomena za uspešen začetek karierne poti.
Udeleženci poletne šole EdIT na lokaciji v Ljubljani
Udeleženci poletne šole EdIT na lokaciji v Ljubljani

EdIT 2013 bo v Sloveniji potekal na obeh lokacijah, od 8. – 19. julija 2013. Šola daje možnost sodelovanja z najboljšimi IT strokovnjaki, prav tako pa študentom omogoča, da kot pravi raziskovalci svoje znanje dopolnijo na realnih projektih. Timsko delo in strokovna podpora mentorjev zagotavljata, da se mladi naučijo dela v skupini, obenem pa razvijajo svoje potenciale.


Projekti s katerimi se bodo soočali mladi sledijo Eko trendom ter predstavljajo poseben izziv tistim, ki jih zanimajo vgradni sistemi, android aplikacije in gamification. V Ljubljani se bodo študentje ukvarjali z izzivom Bodi Smart Bodi Eko, saj bodo oblikovali program za energijsko varčen dom, ki spodbuja varčno porabo energije. V Mariboru pa bodo reševali izziv Gamification mobilnega portala, saj bodo izdelali mobilni portal, preko katerega bo mogoče dostopati do mobilnih iger in jih tudi igrati.


ComTrade se s takim načinom delovanja trudi prispevati k dvigu nivoja znanja mladih in jim pomaga pridobiti dobro izkušnjo ter referenco, kar jim omogoča, da postanejo lažje zaposljivi.


Začetki EdITa

Začetki EdIT izobraževanja bodočih razvijalcev segajo že v leto 1996, ko se je s prvimi realnimi izzivi v okviru poletne šole spoprijelo le 10 udeležencev. Danes je ta projekt postal že tradicionalen, saj se ponaša že z 18 letno tradicijo in s kakovostnim programom. Vsako leto pritegne večje število udeležencev, ne samo v Sloveniji temveč tudi v Srbiji in BIH. Vse večje število prijavljenih iz različnih fakultet je dokaz, da EdIT sledi razvoju stroke in ponuja aktualne programe za razvoj novih znanj, ki jih potrebuje IT industrija za ohranjanje konkurenčnosti. Leta 2007 je poletna šola prejela tudi 2. nagrado na natečaju za najboljši kadrovski projekt.


O podjetju ComTrade

ComTrade je mednarodno podjetje, specializirano za informacijske tehnologije. Podjetja v skupini poslujejo na področjih razvoja informacijskih rešitev, sistemske integracije in distribucije informacijskih tehnologij ter strankam zagotavljajo poslovne rešitve z dodano vrednostjo, s katerimi lahko znižajo stroške in povečajo dobičkonosnost. ComTrade zaposluje več kot 1500 strokovnjakov v 10 državah, z več kot 1000 razvijalci programske opreme pa podjetje zagotavlja vrhunsko strokovno znanje v panogah upravljanja shranjevanja podatkov, vgradnih sistemov, igralništva in razvoja prilagojenih aplikacij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več