12.06.2012      14:39
SAP

Z zmagovalno miselnostjo do vrhunskih rezultatov

Zaključni del SAP Foruma, ki je potekal 7. junija 2012 na Brdu pri Kranju, sta zaznamovali zmagovalna miselnost in dobrodelnost. Eden najboljših športnih psihologov na svetu Matej Tušak je v svojem predavanju med drugim poudaril, kako pomembno je, da v sebi prepoznamo zmagovalca in tej smeri tudi sledimo, njegov nekdanji študent, nekoč znan maneken, danes pa športnik in podjetnik, ki je pred tremi leti po bolezni izgubil vid, Alen Kobilica, pa je v svoji zgodbi predstavil, kako zmagovalno smer tudi resnično živeti. SAP Slovenija je ob tej priložnosti Centru za slepe športnike Vidim cilj doniral sredstva za izvedbo zimskega tabora za slepe otroke.

Matej Tušak kot član različnih panožnih strokovnih svetov aktivno sodeluje v procesu psihične priprave vrhunskih slovenskih športnikov. Bil je oz. je še psiholog najrazličnejših reprezentanc ter številnih uspešnih slovenskih športnikov, kot so Andraž Vehovar, Vasilij Žbogar, Urška Žolnir, Primož Peterka, Tina Maze, Petra Majdič in drugi. V svojem predavanju z naslovom Pomembne psihološke kompetence za učinkovito vodenje v podjetju je predstavil svoj pogled na psihološko plat poti do uspeha. Poudaril je, kako pomembno je tudi v poslovnem svetu, da imamo željo, vizijo in aktivnost, saj bomo le tako lahko uspeli. Pravi vodja mora imeti tudi socialne spretnosti in čustveno inteligenco, predvsem pa mora misliti, delati in čutiti tisto, kar ga bo pripeljalo do uspeha.

Alen Kobilica, nekoč znan kot maneken, športnik in podjetnik, je pred tremi leti po bolezni izgubil vid, a se ni predal. V pogovoru z naslovom Nove zmage je predstavil svojo zgodbo in motiviranost, ki je v življenju ključna za doseganje vrhunskih rezultatov, še posebej v spremenjenih pogojih delovanja. Sam zase pravi, da je zaljubljen v življenje. Njegova močna volja do življenja je pripomogla k temu, da je postal vrhunski športnik, ki se poteguje za kvalifikacijo na paraolimpijskih igrah in se loteva še več podjetniških projektov kot včasih. Tako v športu kot v poslu si je priboril nove zmage. Tudi on je poudaril, kako pomembna je močna želja in vztrajnost, saj je le tako zmaga ali uspeh zagotovljen.

Družba SAP je družbeno odgovorno podjetje. Med drugim so soustanovitelj svetovne fundacije za otroštvo (World Childhood Foundation), katere ustanoviteljica je švedska kraljica Silvija. Slednja se je kot častna gostja ob 40 letnici SAP konec aprila v Meinheimu tudi udeležila dobrodelnega koncerta, na katerem so za omenjeno fundacijo zbrali 200.000 evrov. Namen fundacije je zaščita otrok pred spolno zlorabo ter pomoč žrtvam, s poudarkom na deklicah in mladih materah. Ustanovitelji precej pozornosti in sredstev namenijo tudi izobraževanju, saj se zavedajo, kako pomembno je med drugim tudi ozaveščanje o otrokovih pravicah, predvsem pa o njihovi pravici do otroštva. Organizacija podpira več kot 100 programov v številnih državah.

Pomoči otrokom je bila tako ob 40 letnici namenjena tudi donacija SAP Slovenija. Tokrat so ob zaključku SAP Foruma donirali sredstva Centru za slepe športnike Vidim cilj za izvedbo zimskega tabora za slepe otroke. Družba SAP Slovenija je med drugim novembra lani Zvezi prijateljev Slovenije donirala sredstva, s pomočjo katerih so 35 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili zimske počitnice.

Spodaj si lahko ogledate napovednika filma o Alenu Kobilici z naslovom Hoja po vodi.

Povezave:Sap

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Kdaj lahko pričakujete Android 7.0 Nougat na ... 2
Bigpodgurc  |  in no kdaj bodo prišle posodobitve
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 44
ice.caj.tea  |  Joj sori, ampak nimam več živcev za tole...