Računalništvo, telefonija
12.06.2012 14:39
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z zmagovalno miselnostjo do vrhunskih rezultatov

Zaključni del SAP Foruma, ki je potekal 7. junija 2012 na Brdu pri Kranju, sta zaznamovali zmagovalna miselnost in dobrodelnost. Eden najboljših športnih psihologov na svetu Matej Tušak je v svojem predavanju med drugim poudaril, kako pomembno je, da v sebi prepoznamo zmagovalca in tej smeri tudi sledimo, njegov nekdanji študent, nekoč znan maneken, danes pa športnik in podjetnik, ki je pred tremi leti po bolezni izgubil vid, Alen Kobilica, pa je v svoji zgodbi predstavil, kako zmagovalno smer tudi resnično živeti. SAP Slovenija je ob tej priložnosti Centru za slepe športnike Vidim cilj doniral sredstva za izvedbo zimskega tabora za slepe otroke.
Z zmagovalno miselnostjo do vrhunskih rezultatov
Z zmagovalno miselnostjo do vrhunskih rezultatov

Matej Tušak

kot član različnih panožnih strokovnih svetov aktivno sodeluje v procesu psihične priprave vrhunskih slovenskih športnikov. Bil je oz. je še psiholog najrazličnejših reprezentanc ter številnih uspešnih slovenskih športnikov, kot so Andraž Vehovar, Vasilij Žbogar, Urška Žolnir, Primož Peterka, Tina Maze, Petra Majdič in drugi. V svojem predavanju z naslovom Pomembne psihološke kompetence za učinkovito vodenje v podjetju je predstavil svoj pogled na psihološko plat poti do uspeha. Poudaril je, kako pomembno je tudi v poslovnem svetu, da imamo željo, vizijo in aktivnost, saj bomo le tako lahko uspeli. Pravi vodja mora imeti tudi socialne spretnosti in čustveno inteligenco, predvsem pa mora misliti, delati in čutiti tisto, kar ga bo pripeljalo do uspeha.

Alen Kobilica, nekoč znan kot maneken, športnik in podjetnik, je pred tremi leti po bolezni izgubil vid, a se ni predal. V pogovoru z naslovom Nove zmage je predstavil svojo zgodbo in motiviranost, ki je v življenju ključna za doseganje vrhunskih rezultatov, še posebej v spremenjenih pogojih delovanja. Sam zase pravi, da je zaljubljen v življenje. Njegova močna volja do življenja je pripomogla k temu, da je postal vrhunski športnik, ki se poteguje za kvalifikacijo na paraolimpijskih igrah in se loteva še več podjetniških projektov kot včasih. Tako v športu kot v poslu si je priboril nove zmage. Tudi on je poudaril, kako pomembna je močna želja in vztrajnost, saj je le tako zmaga ali uspeh zagotovljen.

Družba SAP je družbeno odgovorno podjetje. Med drugim so soustanovitelj svetovne fundacije za otroštvo (World Childhood Foundation), katere ustanoviteljica je švedska kraljica Silvija. Slednja se je kot častna gostja ob 40 letnici SAP konec aprila v Meinheimu tudi udeležila dobrodelnega koncerta, na katerem so za omenjeno fundacijo zbrali 200.000 evrov. Namen fundacije je zaščita otrok pred spolno zlorabo ter pomoč žrtvam, s poudarkom na deklicah in mladih materah. Ustanovitelji precej pozornosti in sredstev namenijo tudi izobraževanju, saj se zavedajo, kako pomembno je med drugim tudi ozaveščanje o otrokovih pravicah, predvsem pa o njihovi pravici do otroštva. Organizacija podpira več kot 100 programov v številnih državah.

Pomoči otrokom je bila tako ob 40 letnici namenjena tudi donacija SAP Slovenija. Tokrat so ob zaključku SAP Foruma donirali sredstva Centru za slepe športnike Vidim cilj za izvedbo zimskega tabora za slepe otroke. Družba SAP Slovenija je med drugim novembra lani Zvezi prijateljev Slovenije donirala sredstva, s pomočjo katerih so 35 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili zimske počitnice.

Spodaj si lahko ogledate napovednika filma o Alenu Kobilici z naslovom Hoja po vodi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več