Računalništvo, telefonija
10.07.2017 14:16

Deli z drugimi:

Share

Zakaj moramo brati knjige?

Zakaj moramo brati knjige?
Zakaj moramo brati knjige?

Bill Gates prebere vsako leto 50 knjig. Mark Zuckerberg prebere 30 knjig na leto. Ko so Elona Muska (Tesla) vprašali, kako je zgradil raketo (Space X), je rekel: “Berem knjige”.


Se težko odločite za branje knjige? Morda že vrsto let niste bili v knjižnici? Vsekakor je Google in z njim celotni splet postregel s številnimi informacijami, ki jih imamo sedaj na dosegu roke prav vsak trenutek. Kljub temu pa je knjiga še vedno najboljša osnova za osebno in strokovno rast. Steve Siebold je v zadnjih 30. letih preučil navade 1.200 najbogatejših ljudi na svetu in ugotovil, da imajo vsi, skoraj brez izjeme, eno pomembno skupno točko. To je, da preberejo veliko knjig. Katere knjige torej berejo uspešni?


1. Poslovne knjige

Iskati navdih v knjigah, ki so jih napisali tisti, ki so že izkušeni v svetu podjetništva, marketinga ali vaše branže, je vedno dobra izbira. Zakaj bi delali napake, če so drugi že spoznali, kaj resnično deluje? Pomembno dejstvo pa je, da uspešni v večini primerov sploh ne berejo motivacijskih knjig, ampak te večinoma nastajajo izpod rok najbolj uspešnih, ki motivacijo najdejo drugod. Med knjige, ki sicer niso poslovne, vendar spadajo v sklop pridobivanja znanja, spada tudi mednarodna uspešnica The Million Dollar Decision, ki je ena izmed najboljših del Roberta Roliha. Slovenec, ki je s knjigo uspel na mednarodnem trgu vsekakor dokazuje, da je knjiga korak do uspeha!

2. Romani in fikcija

Presenečeni? Ne bodite, na seznamih knjig, ki jih priporočajo uspešni so romani, fikcije in kratke zgodbe zelo pogosto na prvem mestu. Inspiracijo iščemo v sanjah, dnevnem sanjarjenju in tudi v romanih. Ti nas morda odnesejo v nek nov svet, kjer pa lahko karakterje, dejanja ali okolje preučimo in znanje prenašamo v svoj vsak dan!


3. Zgodovinske knjige

Zgodovina in dogodki, ki so pripeljali do današnjega sveta, so lahko velik in močan učni moment. Prepoznati, kako velik pogum in zavest je bila potrebna za vse premagane vojne, epidemije, temačna obdobja zgodovine. Mar ni že sama misel na to opogumljajoča in motivacijska?

Zgornja dejstva in raziskave kažejo, da nas knjige bogatijo z denarjem, čeprav je vmes še en korak. Obogatitev znanja in osebna rast, ki pa lahko pripeljeta tudi finančne rezultate. Morda bi lahko v tem poletju kakšno uro pred ekranom televizije ali telefona zamenjali z branjem kakovostne knjige! Če se tudi sami zavedate pomembnosti branja (dobrih) knjig, potem imam za vas odličen predlog. Robert Rolih, slovenski marketinški strokovnjak, je napisal knjigo The Million Dollar Decision, ki je v trenutku postala mednarodna uspešnica. Morda je čas, da tudi vi v letošnjem poletju investirate svoj čas v znanje – in Robert Rolih je skupaj z Akademijo Panta Rei gotovo prava izbira.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več