Računalništvo, telefonija
26.05.2017 09:58
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj potrebuješ selfie stick?

Zakaj potrebuješ selfie stick?
Zakaj potrebuješ selfie stick?

Čeprav marsikdo meni, da je selfie stick nepotrebno orodje, obstaja kar nekaj razlogov, zakaj je praktično, da najde mesto v vaši torbici ali nahrbtniku. Ne glede na to, ali se s fotografijo ukvarjate ljubiteljsko ali profesionalno, vam bo velikokrat prišel prav. Vendar ne pozabite, da lahko na trgu lahko najdemo kar nekaj različnih kakovosti – izberite eno boljših, da bodo rezultati vrhunski! Predstavljamo nekaj predlogov in nasvetov za najboljše rezultate.

#1 Široki kot za širino fotografije

Osnovna funkcija selfie sticka je podaljšati roko fotografa, da lahko kamera zajame širšo sliko. Le nekaj decimetrov razlike olajša fotografiranje večje skupine ljudi ali zajemanja okolice v kateri se fotografirate. Si predstavljate kakšno fotografijo lahko posnamete na vrhu gore, če zajamete sebe in čudovit razgled? V primeru, da radi snemate selfije, bodo telefoni Huawei poskrbeli za odlične portrete, sploh če dodatno uporabite “beauty” nastavitev. Da pa bo fotografiranje še lažje, priporočamo da izberete selfie stick, ki ponuja sprožilec nameščen na ročaju samem, da ne potrebujete dodatnih nastavitev slikanja v časovnem intervalu.

#2 Uporabno pri snemanju video vsebin

Če mislite, da je selfie stick namenjen le slikanju samega sebe, se motite. Ročno snemanje dalj časa je lahko precej neprijetno. Poleg nelagodja se lahko zgodi, da nam telefon zdrsne iz rok. Če uporabljate Huawei AF14 selfie stick, bo ta odlično opravil tudi vlogo udobnega oprijema. Snemanje bo še bolj gladko.

#3 Sprememba perspektive

Z uporabo selfie sticka lahko preprosto spremenite perspektive snemanja ali fotografiranja, ki se gibljejo od ravni zemlje do posnetka iz ptičje perspektive. Kadar gre za visoko-proračunsko produkcijo, to delo opravljajo dragi žerjavi in kamere, vendar le-ti v primeru kakovostnega pametnega telefona niso potrebni. Dobro je, da smo pozorni, da kamero vseeno premikamo počasi in brez večjih tresljav, saj to naredi naš posnetek še bolj kakovosten.

#4 Uporaben namesto tripoda

Selfie stick lahko hitro in preprosto spremenite v stojalo, če ga naslonite na steno ali kakšno drugo pokončno podlago. Še bolje bo, če izberete takšnega, pri katerem lahko njegove »nožice« razprete, na primer Huawei AF14. S tem svoj selfie stick dejansko spremenite v tripod, ki vam bo pomagal posneti krasno fotografijo skupine ljudi. Še bolj navdušujoča funkcija Huaweijevega selfie sticka je uporaba funkcije »time-lapse«, ki jo imajo Huaweijevi P telefoni že serijsko vgrajene. Vse kar morate narediti je to, da zaženete funkcijo in pustite telefon stati nekaj časa. Tako boste naredili osupljive posnetke premikajočih se oblakov ali kakšnih drugih objektov, ki se gibljejo počasi.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več