29.04.2014 12:44

Zakaj se je Disney odločil za RFID zapestnice?

Ker se želi približati obiskovalcem, jih navdušiti, presenetiti in se jim tako vtisniti v spomin. Da maskote v Disneyu otroke nagovarjajo po imenih ni naključje, temveč je to del izjemno dobro načrtovane strategije.
Zakaj se je Disney odločil za RFID zapestnice?

Svetovno znana korporacija se je odločila, da bo zaradi preprečevanja zlorabe vstopnic za Disneyeve parke, uvedla način vstopa s skeniranjem prstnih odtisov. Na očitke, da tovrstno zbiranje osebnih podatkov ni dovoljeno odgovarjajo, da podatkov ne hranijo in jih ne uporabljajo za druge namene. Poleg tega zagotavljajo, da se le-ti zbrišejo 30 dni po tem, ko obiskovalci izkoristijo vstopnico in aktivnosti, ki jih ta omogoča.

So pa pri Disneyu šli še korak dlje in s pomočjo sodobne tehnologije obiskovalcem omogočajo edinstveno osebno izkušnjo. Obiskovalci se lahko ob nakupu vstopnice odločijo za RFID zapestnico, ki jim omogoča vstope v hotele znotraj zabaviščnega parka, plačila v restavracijah in plačila najrazličnejših izdelkov, ki si jih otroci zaželijo med sprehajanjem po parku. Sistem je celo tako napreden, da Disneyeve maskote nagovarjajo mimoidoče (imetnike RFID zapestnic) poimensko, omogočena pa je tudi integracija podob obiskovalcev v animacije, risanke ipd.

Več o tem v videu >>

Kaj pravzaprav so RFID zapestnice?
RFID zapestnice omogočajo radiofrekvenčno identifikacijo in so idealna rešitev za vstop na prireditve, saj omogočajo kontrolo nad vstopom obiskovalcev ter njihovo sledenje. Primerne pa so tudi za knjižnice, hotele, spa & wellnes centre in nenazadnje podjetja (za evidentiranje delovnega časa).

Kot že samo ime pove, delujejo na različnih frekvencah in imajo integrirane različne vrste čipov. Podjetja, ki naročajo zapestnice, lahko izbirajo med različnimi barvami, večkrat pa se odločijo tudi za potisk logotipa in tako gradijo svojo prepoznavnost.

RFID zapestnice ima v svoji ponudbi podjetje IDentiks, ki je specializirano za izvedbo celostnih rešitev za identifikacijo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije