Računalništvo, telefonija
18.01.2017 13:46
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj se splača kupiti telefon UMi Z?

Zakaj se splača kupiti telefon UMi Z?
Zakaj se splača kupiti telefon UMi Z?

UMi Z, prvi telefon, ki je opremljen z 10-jedrnim procesorjem Helio X27, je oblečen v kovinsko ohišje in ima 14-centimetrski (5,5-palčni) zaslon. Slednjega so naredili pri Sharpu in se ponaša z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, s pomočjo tehnologije MiraVision pa si lahko vsak uporabnik po svojih željah in potrebah prilagodi celo prikaz barv.

Procesor telefona je narejen tako, da porabi različno količino energije za različna opravila. To v praksi pomeni, da pri enostavnih opravilih porabi zelo majhno količino električne energije, pri bolj zahtevnih, pa črpa baterijo bolj intenzivno. V prvem primeru procesor deluje pri hitrosti 1,6 gigaherca, v polnem pogonu pa pri 2,6 gigaherca. Poleg zmogljivega procesorja so v drobovju še 4 gigabajti delovnega pomnilnika in 32 gigabajtov notranjega spomina (z možnostjo razširitve za dodatnih 256 GB s pomočjo microSD kartice).

Če se še nekoliko dotaknemo baterije, naj povemo, da ima ta v sebi precej »soka«. Njena kapaciteta namreč znaša visokih 3780 miliamper ur, kar je ob zmerni uporabi telefona dovolj tudi za dva dni.

Na hrbtni strani je telefon opremljen z dvema Samsungovima kamerama z ločljivostjo 13 MP, ki uporabljata lasersko samodejno ostrenje in štiri LED diode, še bolj impresivno pa je, da telefon tudi na sprednji strani vsebuje kamero s tako visoko ločljivostjo. S tem poskrbi, da so vaši selfiji lepši kot kdajkoli prej. Ena najboljših lastnosti telefona pa je povsem »čista« različica Androida, ki ni obremenjena z nepotrebno programsko navlako in spremenjenim uporabniškim vmesnikom.

UMi Z je torej odličen telefon, še bolj odlična pa je njegova cena. Pri spletnem trgovcu Gearbest ga namreč trenutno lahko dobite že za dobrih 200 evrov, kar je prava kupčija za telefon najvišjega razreda.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več