Računalništvo, telefonija
25.02.2017 23:26
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj se splača zavarovati stanovanje z elektronskimi ključavnicami?

Zakaj se splača zavarovati stanovanje z elektronskimi ključavnicami?
Zakaj se splača zavarovati stanovanje z elektronskimi ključavnicami?

Osebna varnost je danes ena najpomembnejših vrednot. Čeprav se v digitalni dobi veliko govori predvsem o varnosti elektronskih podatkov, ki vključujejo osebne informacije, fotografije, poslovne dokumente in podobno, pa nikakor ne gre zanemariti fizične varnosti. Ta je še vedno na prvem mestu. Število vlomov je v Sloveniji precej visoko, zato je zelo pomembno, da svojo stanovanjsko enoto zaščitite z ustreznimi varovali. Ta med drugim vključujejo masivna vrata, ustrezna okna, alarm in video nadzor, morda še najpomembnejše pa so dobre ključavnice, med katerimi vse bolj izstopajo elektronske.

Nadzor nad vstopom

Elektronsko zaklepanje pri nas sicer še ni preveč razširjeno, se pa zanj iz dneva v dan odloča vedno več ljudi. V primerjavi z mehanskimi ključavnicami imajo elektronske kar nekaj prednosti, med drugim preprostost uporabe in daljšo življenjsko dobo, saj ne prihaja do obrabe mehanskih delov, hkrati pa so prav tako varne kot mehanske.

Osnovne elektronske kontrole pristopa omogočajo enostaven nadzor nad tem, kdo lahko vrata odpre in kdo ne, naprednejše pa omogočajo tudi naprednejše funkcionalnosti, kot sta beleženje zgodovine (kdo in kdaj je vstopil oziroma izstopil) in časovno omejevanje pristopa. Potem pa so na voljo še najnaprednejše elektronske ključavnice poimenovane “online” kontrole pristopa, ki omogočajo upravljanje in spremljanje dogodkov v realnem času kjerkoli že ste.

Odpiranje ključavnic je možno na več načinov, na primer s kartico, obeskom, zapestnico, nalepko, telefonom, prstnim odtisom ali kodo, ne glede na vrsto kontrole pristopa, pa vse omogočajo enostavno brisanje izgubljenega ključa, s čimer si lahko prihranite veliko nevšečnosti.

Čeprav so ljudje občasno nekoliko skeptični do varnosti elektronskih ključavnic, pa so se pri tistih, ki jih že uporabljajo, izkazale za zelo zanesljive. Prav tako je odveč skrb glede njihovega delovanja pri izpadu elektrike. Električne kontrole pristopa namreč tudi v tem primeru delujejo normalno, saj imajo baterijsko napajanje, ko je čas za menjavo baterije, pa naprava lastnika pravočasno obvesti.

Zakaj vgraditi sistem elektronskih ključavnic?

Elektronska kontrola pristopa še nikoli ni bila tako napredna kot je danes, zato ji lahko rečemo kar kontrola pristopa naslednje generacije. Pametne ključavnice in ključi, ki omogočajo odklepanje in zaklepanje povsem brez ključev, bodo namreč v prihodnje vse bolj nadomeščali klasične ključavnice in ključe, ki smo jih bili vajeni desetletja in celo stoletja.

S sistemom Salto Systems vrata odklepate in zaklepate brezstično in brezžično, a vam sistem kljub temu zagotavlja popolno varnost in zaščito. Vsa vrata enega objekta lahko nadzorujete na enem mestu, ne glede na to, kje se vrata nahajajo. Povsem enostavno je tudi dodeljevanje in odvzem »ključev« posameznikom in programiranje pametnih ključavnic.

Zelo pomembna prednost elektronske kontrole pristopa je popoln nadzor nad tem, kaj se dogaja z vašimi vrati. S pomočjo sistema za kontrolo pristopa Salto lahko v realnem času nadzirate in upravljate pristopne pravice uporabnikov, tako da sami določite kdo in kdaj lahko odpre katera vrata. Posameznemu uporabniku lahko pravico za dostop podelite samo takrat, ko jo potrebuje. Ko je ne potrebuje več, mu to pravico preprosto odvzamete. Vsa vrata lahko sami tudi daljinsko odklepate, kadarkoli in kjerkoli.

Elektronska kontrola pristopa omogoča tudi, da imate prav vse pod nadzorom. Sistem namreč beleži vse dogodke in gibanje posameznega uporabnika, kar lahko pregledujete naknadno. Nadzor nad pristopi v vse prostore in objekte je tako pregleden in enostaven. Dodatna prednost je tudi to, da elektronska kontrola pristopa zmanjša skrbi in predvsem stroške, ki nastanejo v primeru izgube posameznega ključa. S tem je običajno povezana draga menjava ključavnic. No, v primeru uporabe pametnih ključavnic Salto Systems to povsem odpade.

Katera vrata so primerna?

Če se sprašujete, ali so vaša vrata sploh primerna za vgradnjo pametnih ključavnic, je odgovor pritrdilen. Pametne ključavnice Salto Systems so na voljo v številnih izvedbah in so primerne za vsaka vrata.

Več informacij o elektronskih kontrolah pristopa Salto Systems si lahko preberete na spletnih straneh (trgovina, Facebook) slovenskega zastopnika znamke, podjetja Vovko d.o.o.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več