Računalništvo, telefonija
26.05.2017 09:59
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaščita mobilnih naprav je nujnost

Zaščita mobilnih naprav je nujnost
Zaščita mobilnih naprav je nujnost

Raziskave beležijo vedno večji promet na spletu, ki prihaja iz mobilnih naprav in zagotovo so redki tisti posamezniki, ki na svojem mobilnem telefonu nimajo dostopa do spleta. Številne aplikacije in takojšnja dosegljivost interneta povsod kjer se nahajamo, so naša življenja še bolj poenostavila, a nam obenem prinesla tudi nove spletne nevarnosti, pred katerimi vas uspešno ščiti podjetje ESET, ki s svojimi preizkušenimi protivirusnimi programi na trgu deluje že 30 let.

Pri ESET-u se zavedajo, da pametni telefoni postajajo vedno bolj priljubljene tarče napada spletnih kriminalcev, med drugim tudi zato, ker mnogi zmotno menijo, da protivirusna zaščita na telefonu ni pomembna. Tveganja so velika, še posebej če uporabljate bančne aplikacije ter nakupujete preko spleta. Z uporabo ESET Mobile Security pa ste med brskanjem po spletu lahko popolnoma brez skrbi, saj vsebuje protivirusno zaščito pred številnimi grožnjami, ki prežijo na uporabnike operacijskega sistema Android. Vključena je tudi funkcija Anti-Phishing, oziroma zaščita pred ribarjenjem, ki uporabnike ščiti pred lažnimi spletnimi stranmi, narejenimi posebej za nezakonito pridobivanje osebnih podatkov. ESET Mobile Security vaše podatke zaščiti tudi v primeru izgube ali kraje telefona. Sistem Anti-Theft vas preko spletnega vmesnika my.eset.com opozori o večkrat napačno vneseni PIN kodi ali ob vstavitvi druge sim kartice, napravo pa lahko preko GPS-a tudi izsledite. V primeru kraje sta vam na voljo funkciji oddaljenega brisanja podatkov ali oddaljen zaklep naprave, s katerima preprečite, da bi se vaši podatki znašli v napačnih rokah. Če označite, da je vaša naprava odtujena, pa se aktivira funkcija, ki avtomatsko zajema slike iz kamere na napravi in lastnik lahko preko portala my.eset.com vidi te slike.

ESET Mobile Security pa vam pomaga tudi, če ne želite več prejemati klicev ali sporočil iz določene telefonske številke. Nastavite si lahko blokado posameznih klicateljev ali skupin z zmogljivim SMS in klicnim filtrom. Tako boste sprejemali le tiste klice in sporočila, katere boste sami želeli.

V današnjem času, ko na vas in vaše podatke prežijo spletni kriminalci je torej bistvenega pomena, da poskrbite za primerno zaščito tudi na svojem pametnem telefonu in tablici. ESET Mobile Security je optimiziran tudi za tablične računalnike, torej lahko zaščitite tako pametne mobilne telefone kot tablične računalnike z operacijskim sistemom Android.

Poleg zaščite za mobilne naprave pa je ESET za vas pripravil prenovljeno linijo programov za zaščito osebnih računalnikov. Povsem nove tehnologije zaznave, ki so na voljo v ESET Internet Security in ESET NOD32 Antivirus ščitijo tudi pred nevarnimi kriptovirusi in drugimi nevarnostmi na spletu.

V kolikor pa iščete paket za zaščito mobilnih naprav in računalnikov, pa je ESET za vas pripravil peket ESET Multi-Device Security Pack, s katerim lahko zaščitite vse vaše naprave tako doma, kot v službi. Na spletu bodite brez skrbi in ne tvegajte po nepotrebnem.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več