26.06.2017 12:52
Posodobljeno 7 let nazaj.

ZATO! je vredno pomagati

Rotary klubu Ljubljana 25 je preteklo soboto, kljub izjemno vročemu dnevu, v BTC City uspelo izpeljati atraktivni košarkarski 3×3 turnir in tako zbrati zavidljivih 20.000€ za prenovo intenzivne porodne sobe ljubljanske porodnišnice. Dogodek ZATO! igram košarko je bil zadnji v nizu dobrodelnega projekta ZATO! pomagam za oba, kjer je cilj zbrati 120.000 prepotrebnih evrov za ljubljansko porodnišnico.

V preteklih letih so v RK Ljubljana 25 z različnimi aktivnostmi za dober namen zbrali že preko 1 milijon evrov. Največ zbranih sredstev so namenili za nakup opreme ali prenovo prostorov nujno potrebnih ob rojstvu, oskrbi ali razvoju novorojenčkov, porodnic in šolarjev.

V letu 2016 so zavihali rokave in začeli veliko akcijo ZATO! pomagam za oba z namenom popolne prenove intenzivne porodne sobe porodnega bloka ljubljanske porodnišnice. Intenzivna porodna soba, ki zahteva visokotehnološko opremljenost, je odločujoči prostor v primeru kritičnih porodov. Je prostor, kjer se pod velikimi pritiski dogaja niz stresnih, nevarnih in ogrožajočih situacij. Je prostor, ki povečuje možnost preživetja novorojenčka in porodnice. Zato je tako zelo pomembno, da je to prostor, ki je ustrezno opremljen in urejen.

Sobotnemu dogodku se je pridružilo 12 ekip in kot je dejal predsednik kluba Elio Iori »V posebno veselje mi je, da so se turnirju priključili v Košarkarski zvezi Slovenije. Ko gledam fante in dekleta, ki so naša prihodnost, kako se kljub svoji mladosti že zavedajo pomena pomoči sočloveku se za prihodnost ni bati. » Misel pa je zaključil z željo » Naj ta atraktivna sobota v BTC City , ko se pod koši kar iskri od pozitivne energije, postane tradicionalni dogodek mladih po srcu, kjer si roko podajo druženje, šport in občutek za sočloveka.«

Veliko zanimanja je na dogodku požel tudi NBA zvezdnik Rašo Nesterović, ki je ambasador dogodka in zgledalo je, da vrste za njegov podpis na košarkarski žogi kar ne bo konca. Rašo je povedal » V Ameriki, kjer še vedno preživim veliko časa, so podobni projekti še bolj razširjeni. Tudi meni veliko pomeni, da s svojim zgledom pokažem, da je dobrodelnost nekaj kar človeka plemeniti.«

Do konca meseca julija lahko prispevate tudi vi. S ključno besedo ZATO5, ki jo kot SMS sporočilo pošljete na 1919 prispevate 5 evrov.

Ker so otroci naša prihodnost.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83