Računalništvo, telefonija
10.03.2012 11:45

Deli z drugimi:

Share

Zaživela Fujitsu oblačna tržnica

Fujitsujeva oblačna tržnica Business Solutions Store pridobiva vedno več ponudnikov programske opreme
Z novim sistemom (appliance), ki je pripravljen na takojšnji zagon, bodo koristi platforme SAP HANA na voljo tudi manjšim in srednje velikim podjetjem
Z novim sistemom (appliance), ki je pripravljen na takojšnji zagon, bodo koristi platforme SAP HANA na voljo tudi manjšim in srednje velikim podjetjem

Fujitsu se bliža odprtju svoje oblačne tržnice Business Solutions Store z največjim prikazom prehoda na oblak v živo, ki je bil kadarkoli predstavljen v industriji programske opreme. Na CeBIT-u bo Fujitsu pomagal podjetjem pri odločitvi za prehod v oblak s Fujitsujevo tovarno za programsko opremo kot storitev (“SaaSification Factory”), na Fujitsujevi stojnici v dvorani 2.

Neodvisni ponudniki programske opreme, ki želijo preiti v oblak in ponuditi svoje storitve tudi novim kupcem na globalnih trgih, so se zelo pozitivno odzvali na oblačno tržnico Business Solutions Store. Po Fujitsujevih delavnicah na dogodku CeBIT je povpraševalo kar petkrat več podjetij, kot pa je bilo razpoložljivih mest, preko tržnice Business Solutions Store pa je na voljo že več kot 40 oblačnih aplikacij. Tržnica za oblačne aplikacije, ki jo je Fujitsu predstavil ob koncu lanskega leta dokazuje, da Fujitsu uresničuje svojo vizijo in ustvarja prostor, kjer so oblačne rešitve na voljo podjetjem vseh velikosti.

Fujitsu Business Solutions Store že ponuja brezkonkurenčen nabor poslovnih aplikacij, ki so na voljo globalno, po principu plačaj-kolikor-koristiš (pay-as-you-use): Končni uporabniki lahko tako po novem preidejo na plačilo po uporabi in se s tem izognejo navezavi na enega samega ponudnika, plačilu licenčnin in stroškov vzdrževanja.

Fujitsu daje podporo oblačnim poslovnim aplikacijam z različnih poslovnih področij kot so upravljanje odnosov s strankami, upravljanje dokumentov, arhiviranje, ERP rešitve, varnost infrastruktur in druge intenzivne poslovne aplikacije.

Ker Fujitsu ni omejen z licenčnimi modeli programske opreme, se sedaj pri izgradnji svoje oblačne tržnice Business Solutions Store na trgu odziva hitreje kot konkurenti. Fujitsu ponudnikom programske opreme nudi inovativen partnerski model deljenja prihodkov, ki je podprt z investicijo več kot enega miljarde ameriških dolarjev v računalništvo v oblaku.

Partnerstvo s Fujitsujem ponudnikom programske opreme nudi koristi kot so možnost ponujanja programske opreme novim strankam po celem svetu preko Fujitsujeve oblačne tržnice Business Solutions Store – brez vnaprejšnjih investicij in brez tveganja.

Zaradi velikega povpraševanja ponudnikov programske opreme po Fujitsujevi tovarni za programsko opremo kot storitev (SaaSification), je Fujitsu že omogočil prenos programske opreme v oblak večjemu številu podjetij. Prvi statistični podatki, ki jih je podal Fujitsu potrjujejo, da večina podjetij uspe vključiti obstoječo programsko opremo v Fujitsujevo globalno platformo v nekaj dneh po vstopu v program za prehod v oblak – Business Solutions Store. Partnerji lahko tako pridobijo nove, globalne poslovne priložnosti in vire prihodkov na podlagi uporabnikov, ki so jim bili pred tem težko dosegljivi ali pa predragi.

Prehod v oblak v živo na CeBIT-u

Na CeBIT-u se lahko ponudniki programske opreme, ki jih zanimajo koristi in proces doseganja novih uporabnikov preko Fujitsujeve oblačne tržnice Business Solutions Store, s tem podrobneje seznanijo z obiskom Fujitsujeve stojnice (Booth B52) v dvorani 2, kjer Fujitsujeva tovarna za programsko opremo kot storitev (SaaSification Factory) podjetjem omogoča prehod v oblak brez prekinitve poslovanja.

Fujitsu z Rapid Cloud Integration strategijo na delavnicah prikazuje kako lahko neodvisni ponudniki zaključijo prenos svoje programske opreme v oblak v nekaj delovnih dneh. Eden izmed prvih partnerjev, nemško podjetje za programsko opremo BBL Software že seli svoje uporabnike na novo platformo za oblak, s tem ko se odmika od programske opreme na temelju licenc.

Na CeBIT-u bodo s svojimi izkušnjami s prenosom programske opreme v Fujitsu Business Solutions Store na voljo predstavniki štirih podjetij. Govorci iz portugalskega podjetja CIL in nemških podjetij Apexnova, BBL Software in SSP (varnostna programska oprema), bodo razložili kakšen je njihov pogled na proces popolnoma komercialne integracije, s perspektive prodajnika programske opreme.

Herbert Loerch, glavni izvršni direktor pri Saperion AG

“Fujitsujeva oblačna tržnica Business Solutions Store je popoln oblačni sistem in veliko več kot le marketing s povezavo do naše spletne strani. Partnerstvo s Fujitsujem in prenos naše programske opreme v oblak pomeni, da se lahko osredotočimo na našo ključno dejavnost arhiviranja spletnih vsebin (ECM Web Content Archiving). Lahko smo mirni, saj vemo, da Fujitsu skrbi za celoten sistem oblačnih poslovnih aplikacij, vključno s spletnim izstavljanjem računov, zbiranjem plačil, gostovanjem in spletnim prodajnim kanalom. To je neprecenljivo za vsakega ponudnika programske opreme.”

Andre Kiehne, podpredsednik za računalništvo v oblaku pri Fujitsu Technology Solutions

“Fujitsu nadaljuje s prehitevanjem industrije v ustvarjanju svetovne tržnice za programsko opremo v oblaku. Ponudniki programske opreme vseh velikosti so prepoznali velikansko konkurenčno prednost, ki jo ponuja Fujitsu in pokazali veliko zanimanja za partnerstvo s Fujitsujem in prenos svoje programske opreme v Business Solutions Store.

“Na CeBIT-u Fujitsujeva tovarna za programsko opremo kot storitev (SaaSification Factory) dokazuje napredek pri polnjenju oblačne tržnice Business Solutions Store: nov oblačni ekosistem ponudnikom programske opreme nudi, da vstopijo v obdobje računalništva v oblaku in ponudijo storitve, ki jih zahteva današnji kupec. Ponudnike programske opreme najbolj privlači preprost prehod ter način na katerega smo odstranili stroškovne omejitve in tveganje. Izjemno pozitiven odziv industrije jasno potrjuje, da smo zgodnji pobudniki v revoluciji načina rabe programske opreme s strani podjetij vseh velikosti.”


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več