Računalništvo, telefonija
12.04.2016 13:58
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preprosta a globoka simulacija grajenja mostov

Vam kaj si najverjetneje mislite – na spletu je veliko število iger tega žanra. Zakaj bi me še ena takšna igra sploh zanimala, sploh glede na dejstvo, da stane več kot 10€. No, morda so podobne igre na spletu res brezplačne. To še vedno ne pomeni, da trga za podobne igre ni.
Za končanje zapletenih stopenj so včasih dovolj “enostavne” rešitve
Za končanje zapletenih stopenj so včasih dovolj “enostavne” rešitve

Pomeni le, da mora vsaka plačljiva igra tega žanra vsebovati nekaj, česar v zastonjskih različicah ni mogoče najti. Poly Bridge je poskus takšne igre, na prvi pogled pa zgleda zelo otroško ter enostavno. V času objave tega članka je v programu Steam “Early Access”. Tako je Steam imenoval skupino iger, ki so trenutno še v razvoju, a jih je še vedno možno kupiti in tako spremljati njihov razvoj. Seveda vsaka takšna igra ne doživi srečnega konca. Nekatere v nedokončani obliki ostanejo zelo dolgo, druge pa razvijalci celo prenehajo razvijati. Kako se v vsem tem drži Poly Bridge? No, mirne volje lahko rečem, da je igra že zdaj zelo dobra in da je veliko bolj zloščena kot velika večina nedokončanih iger.


Razvojna ekipa: Dry Cactus (Nova Zelandija)
Spletna stran:
http://polybridge.drycactus.com/
Steam: http://store.steampowered.com/app/367450/
Operacijski sistemi: Windows, Linux/SteamOS, Mac OS X
Cena:
11.99€

Testna različica: 0.74

Čeprav na prvi pogled deluje enostavno, je v notranjosti igre veliko globine. Vsebuje tudi kar nekaj novosti, ki jih v žanru grajenja mostov vidimo prvič. Največja izmed njih je hidravlika, katero lahko uporabimo za grajenje mostov, omogoča pa dvig, spust ter spremembo naklona. To je pogosto vitalnega pomena, saj vašo pot do cilja občasno prečka ladja, ki pred sabo ruši vse pred seboj. Prav tako boste morali velikokrat zgraditi most za več vozil, katera morajo priti vsaka na svoj cilj. Tako boste imeli na primer stopnjo, v kateri boste morali zgraditi most, na katerem se bosta srečala dva avtomobila. To lahko storite na več načinov. Lahko zgradite dva različna mostova, ustvarite dvižni most ali pa most postavite tako, da bo eno izmed vozil preskočilo drugo. Ob tem največjo omejitev predstavlja denar, ki ga nimate neskončno. Za izgradnjo mostu pod mejo proračuna boste morali vsak podporni stebriček postaviti pazljivo, ob tem pa boste morali biti pazljivi tudi na material, iz katerega bo sestavljena podpora. Na voljo boste imeli lesene in jeklene stebre, vrv ter kabel. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti: les je poceni, vendar zelo šibak, leseni stebri pa so kratki. Potem je tu jeklo, ki je dosti močnejše in se lahko uporabi za daljše razdalje je pa zato dosti dražje. Vrv se lahko uporablja za daljše razdalje in je kar močna, jo je pa potrebno pritrditi na višje ležeče mesto, pa tudi poceni ni, kabel pa predstavlja močnejšo in dražjo variacija vrvi. V obzir boste morali vzeti tudi, katero vozilo bo most prečkalo, saj se vozila razlikujejo po hitrosti, velikosti in teži.


Težavnost igre se sčasoma močno poveča, in medtem, ko boste začetne stopnje končali zlahka, bodo morali v poznejše stopnje vložiti veliko več dela. Zaenkrat je na voljo 72 stopenj, število pa se redno povečuje. Po vsaki končani stopnji lahko po želji primerjate svoj rezultat z drugimi igralci, svojo stvaritev pa lahko naložite na splet. Po želji vam je na voljo tudi peskovniški način, v njem se lahko prepustite domišljiji in ustvarite, kar vam srce poželi. Če vam po vsem tem še vedno dolgčas, si lahko iz steam-ove delavnice naložite stopnje, ki so jih ustvarili igralci. Prav tako lahko tudi sami objavite svoje “kreacije”, ob tem pa se zlobno smejite ob opazovanju, kako jih drugi igralci (neuspešno) poskušajo rešiti. Odlična stvar na igri Poly Bridge je tudi njena glasbena podlaga skladatelja Adrian Talensa. Poslušate lahko več skladb, vse pa so preproste ter živahne ter odlično sodijo v igro. Omeniti moram tudi nekatere negativne stvari igre. Opazil sem občasne hrošče ter grafične “napake”. Skoraj nikoli ne vplivajo na igranje in bodo najverjetneje odpravljeni do konca razvoja, vseeno pa jih je potrebno omeniti.


Končna Ocena

Pozitivno:
+ Unikaten in zanimiv izgled
+ Veliko število stopenj
+ Podpora za Steam-ovo delavnico
+ Odlična zvočna podlaga
+ Dobra podpora s strani razvijalcev
+ Nizke sistemske zahteve (brez težav deluje na Intel HD)
+ Sili k premisleku


Negativno:

– Par manjših hroščev ter grafičnih napak
– Podobne igre so zastonj na voljo na spletu

Poly Bridge je definitivno ena izmed najboljših predstavnic žanra grajenja mostov. Če vas ta žanr zanima, igro priporočamo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GS IT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GS IT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GS IT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več