25.04.2016 09:41

Znana WEBSI žirija

75 strokovnjakov – članov WEBSI žirij bo odločalo o Spletnih prvakih 2016
Znana WEBSI žirija

Kakšna je digitalna bera na slovenskih tleh? Na vprašanje že petič odgovarja WEBSI, ki izpostavlja, nagrajuje in arhivira digitalne presežke Slovenije. S pomočjo kar 75-članske strokovne in poslovne žirije namreč izbira Spletne prvake v 12 kategorijah, vzporedno pa nagradi še 5 najboljših. Prijave za inovativne, kreativne in (pre)drzne so odprte vse do 20. maja, do sedaj pa je prijavljenih že okoli 90 projektov!

Posebnost tekmovanja WEBSI Spletni prvaki je gotovo v načinu ocenjevanja, ki za dosego relevantnih in korektnih ocen v proces žiriranja vključuje slovenske strokovnjake za digitalno komuniciranje, marketing in odnose z javnostmi. Prijavljena dela bo tako ocenjevala 35-članska poslovna žirija, ki jo sestavljajo ugledni poslovneži s področja marketinga in odnosov z javnostmi ter 40-članska strokovna žirija, v katero so vključeni strokovnjaki za digitalno poslovanje, predstavniki večjih slovenskih agencij in drugi. Žiriji bo tudi letos predsedoval Aljoša Domijan (partner v enaA.com), kot eden izmed pionirjev slovenske digitalne trgovine ter digitalnega poslovanja. Seznam vseh žirantov je dostopen na spletni strani WEBSI (http://websi.si/zirija-2016/).

Poleg okrepljene žirije pa WEBSI 2016 prinaša tudi druge novosti – z drugačnim konceptom se ponaša zaključni WEBSI dan, ki bo slovensko komunikacijsko stroko združil na poseben način, hkrati ponudil zanimivo izobraževalno vsebino, zvečer pa kot običajno nagradil Spletne prvake s kar 19 prestižnimi WEBSI nagradami. Svežino WEBSI-ju prinaša tudi osredotočenost na mlade digitalce: prvič, tekmovalnemu programu je dodana WEBSI start-up kategorija. Ta spodbuja mlada podjetja, da prijavijo svojo digitalno inovacijo ali predstavitev le-te, v sodelovanju z Acceleration Business City in Iniciativo Start:up Slovenija pa je start-upovcem omogočena tudi posebna cena prijave.

Drugič, sodelovanje z ABC Acceleratorjem prinaša še dodaten WEBSI ABC izziv za mlade, in sicer morajo študenti ob pregledu komunikacijskih aktivnosti ABC Acceleratorja pripraviti predloge izboljšav komuniciranja s svetom, zmagovalni predlog pa bo nagrajen s finančno nagrado v vrednosti 450,00 EUR ter možnostjo pripravništva v ABC-ju. Prijave za mlade, ki so digitalno dovolj (pre)drzni, organizatorji sprejemajo preko e-naslovov startup@websi.si ter mladi@websi.si, podrobnosti obeh izzivov pa so objavljene na spletni strani www.websi.si.

“Ker izpostavljamo digitalno ne samo najboljše, temveč tudi najhitrejše, smo k spremembam zavezani tudi mi, organizatorji. Zato WEBSI 2016 s številnimi novostmi in okrepitvami, a vendar v osnovi ohranjamo naše bistvo in naš cilj: v središče postavljati slovenske digitalne akterje in spodbujati njihov napredek,” pravi Matija Škof, direktor projekta.

Prijave v tekmovalni del WEBSI Spletni prvaki so odprte vse do 20. maja 2016 preko spletne prijavnice na www.websi.si, do sedaj pa je prijavljenih že okoli 90 projektov!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več