Računalništvo, telefonija
14.09.2015 21:14

Deli z drugimi:

Share

Znani so spletni prvaki 2015!

WEBSI dan, Simpozij o digitalnih komunikacijah, se je zaključil s podelitvijo prestižnih WEBSI nagrad.
Prestižne WEBSI nagrade
Prestižne WEBSI nagrade

V petek, 11. septembra, je na WEBSI dnevu na gradu Fužine (MAO) okoli 150 udeležencev prisluhnilo 18 strokovnjakom s področja digitalnega komuniciranja, oglaševanja in medijev. Simpoziju je sledila podelitev nagrad digitalnim presežkom Slovenije, ki jih je izmed 98 prijavljenih projektov izbrala 54-članska poslovna in strokovna žirija. Naziv generalnega spletnega prvaka letos pripada projektu Mojaizbira.si Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje in agencije ENKI, ki je hkrati zmagovalec znotraj kategorije posebnih digitalnih projektov. Naj digitalna agencija je tudi v 2015 Renderspace, naj digitalna kampanja pa projekt podjetja Renault Nissan Slovenija in agencije Mediodrom, Twingospodične, hkrati prejemnik nagrade znotraj kategorije družbenih omrežij ter eden izmed treh zmagovalcev ljudstva. Podeljenih je bilo kar 19 nagrad, organizatorja (Medijski partner in E-laborat) pa sta tudi tokrat izdala Dosje slovenskega digitalnega komuniciranja, ki poskrbi za arhiviranje projektov. Več na www.websi.si!

Na zaključnem dogodku projekta WEBSI Spletni prvaki, WEBSI dnevu, sta organizatorja gostila nekatere predstavnike lanskih prvakov, pridružili pa so se jim tudi ostali strokovnjaki s področja digitalnega komuniciranja: Aljoša Domijan (partner, enaA.com in predsednik WEBSI žirij), Peter Vidmar (direktor in partner, Agencija 101), Matic Švab (namestnik generalnega sekretarja za področji financ in marketinga, Olimpijski komite Slovenije), Peter Curk (vodja novih poslov, Renderspace), Uroš Žižek (partner in vodja raziskav, E-laborat), Marko Crnkovič (odgovorni urednik spletne revije Fokuspokus) in Tjaša Ficko (podžupanja Mestne občine Ljubljana). Odvili sta se dve okrogli mizi – na prvi je moderator Žiga Berce (direktor, eBerce) razpravljal o uspešnih kampanjah množičnega financiranja. Svoje zgodbe so delile Ivana Blaž in Nina Mršnik (Kobeiagi Kilims), Anja Humljan (The Urban Yoga Photo Book), Klara Klaj (Palmieri Dessert Wines) ter Stella Korošec (Goat Mug). Druga okrogla miza pa je gostila prvake ter prvakinjo digitalnega oglaševanja. O aktualnih izzivih so spregovorili: Simon Cetin (soustanovitelj in partner, iPROM), Niko Kušar (vodja službe za tržno komuniciranje, Telekom Slovenije), Urban Korenjak (direktor trženja, Europlakat) in Jana Štokovič Babič (vodja televizijskega trženja, PRO PLUS). Pogovor je moderiral Marjan Novak (direktor in odgovorni urednik, Marketing Magazin).

Simpoziju je sledila večerna podelitev prestižnih nagrad WEBSI Spletni prvaki – naziv generalnega spletnega prvaka je prejel projekt Mojaizbira.si Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje in agencije ENKI (http://www.mojaizbira.si), ki je hkrati zmagovalec znotraj kategorije posebnih digitalnih projektov. Naj digitalna agencija je tudi v 2015 Renderspace, naj digitalna kampanja pa projekt Twingospodične podjetja Renault Nissan Slovenija in agencije Mediodrom (http://twingospodicne.24ur.com), ki je hkrati prejemnik nagrade v kategoriji družbenih omrežij ter eden izmed treh zmagovalcev ljudstva. Prvo mesto si je namreč delil z Medijskim portalom Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav (http://vsebovredu.triglav.si) in spletno stranjo natureta.si podjetja Eta Kamnik in agencije digiGRAL (http://natureta.si). V vzporednem tekmovanju je z najboljšo uporabniško izkušnjo, oblikovanjem in uredništvom slavila agencija ENKI, ki je s svojo prenovljeno spletno stranjo tako prejemnica vseh 3 nagrad (http://www.enki.si).

Med družbenimi omrežji slavi Itak moč besed podjetja Telekom Slovenije in blagovne znamke za mlade Itak ter agencije Pristop (https://youtu.be/YBZpBCjGzH0). Najbolj inovativen digitalen projekt je S. P. Izračun – Z nami podjetništvo ni bavbav podjetja Part3, Računalniške storitve in svetovanje, Gašper Parte, s.p. (https://sp-izracun.si). Med javnimi in nevladnimi organizacijami (NVO-ji) slavi projekt Cevko.si javnega podjetja Vodovod-Kanalizacija in agencije ENKI (http://www.cevko.si). Med mediji so najboljši na Delu z Delodata (http://www.delo.si/multimedija/delodata), med mobilnimi aplikacijami pa MG moments – mobilna aplikacija podjetja Atlantic Grupa in agencije Renderspace (https://play.google.com/store/apps/details?id=si.renderspace.donatmgmoments). Adriatic Slovenica in agencija Parsek sta prejela nagrado za najboljšo poslovno spletno stran za spletno mesto WIZ.SI (http://www.wiz.si/). Nagrajena je bila tudi spletna trgovina podjetja Si.mobil in agencije Parsek (http://www.simobil.si). V kategoriji turizem in prosti čas pa je zmagovalka spletna stran Visit Vrhnika Zavoda Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika in agencije AV studio (http://www.visitvrhnika.si).

Vsi prijavljeni projekti, letos jih je bilo kar 98, so predstavljeni v Dosjeju slovenskega digitalnega komuniciranja. Več na www.websi.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več