11.05.2015      13:37
Schneider Electric - APC Mobile Power Pack

Zunanje baterije za pametne telefone in ostale naprave, ki se polnijo preko USB priključka

Pridobite več iz vašega mobilnega telefona – dalj časa uporabljajte socialna omrežja, opravite več dela in dlje uživajte v igranju igric!

Schneider Electric, vodilno svetovno podjetje na področju upravljanja z energijo, je nedavno predstavilo niz izjemno učinkovitih in visokozmogljivih zunanjih baterij APC Mobile Power Pack. Baterije APC Mobile Power Pack so namenjene polnjenju pametnih telefonov in  tabličnih računalnikov – oziroma vseh ostalih naprav, ki jih lahko polnimo preko USB priključka. Nove, izjemno lahke zunanje baterije omogočajo daljšo uporabo večjega števila aplikacij istočasno, vključno z aplikacijami, ki omogočajo navigacijske storitve in GPS ter tako porabljajo velike količine energije.

Hajrudin Džananović, podpredsednik zadolžen za IT poslovanje v Schnedier Electric, je povedal: »Vsi uporabniki pametnih telefonov in ostalih naprav v določenih trenutkih potrebujemo baterije z  večjo kapaciteto, ne glede na to ali smo doma, na potovanju ali v službi. Vemo namreč, da naprave z visoko ločljivostjo porabijo več energije. Ob uporabi baterije APC Mobile Power Pack lahko uporabljamo aplikacije, ki jih v določenem trenutku potrebujemo – ne glede na to ali gre za branje e-pošte, twitanje, igranje igric ali nalaganje fotografij in posnetkov na svetovni splet. Zahvaljujoč baterijam APC Mobile Power Pack, tako uporabniku ni potrebno stalno preverjati stanja baterije.«

Zunanje baterije APC Mobile Power Pack so dostopne v dveh velikostih: M5 (5.000 mAh) in M10 (10.000 mAh). Čeprav so dimenzije manjše baterije M5 108 mm x 65 mm x 15 mm in je njena teža enaka 142 gramov, ima baterija dovolj energije, da dvakrat napolni povprečni pametni telefon. Model M5 ima dimenzije 147 mm x 89 mm x 14 mm in težo 243 gramov ter lahko napolni baterijo enega tabličnega računalnika ali štirih pametnih telefonov.

Zunanje baterije APC Mobile Power Pack so dostopne v beli in črni barvi visokega sijaja. Odlično se skladajo s sodobnimi elegantnimi pametnimi napravami. Opremljene so z litij-polimer baterijami, ki lahko sprejmejo dvakrat več energije kot litij-ionske baterije. Zato imajo daljšo in bolj zanesljivo življenjsko dobo. Poleg tega imajo baterije APC Mobile Power Pack dva USB priključka, s čimer lahko hkrati polnijo dve napravi. Omeniti velja, da 4 LED svetilke, ki prikazujejo razpoložljivo kapaciteto.

Zunanje baterije se polnijo preko micro USB priključka, polnjenje pa običajno traja štiri ure v primeru uporabe baterije M5 in osem ur, ko uporabljate baterijo M10. Obe zunanji bateriji sta neverjetno učinkoviti v smislu shranjevanja energije: če jih več tednov pustite na primer v torbah za prenosne računalnike, izgubijo zgolj majhen delež energije. Nanje se lahko popolnoma zanesete tudi v primerih, ko morate napolniti baterije vaših naprav, da lahko nadaljujete z delom. Tako M5 kot tudi M10 polnijo baterije namesto običajnih električnih vtičnic.

Schneider Electric je vgradil tudi veliko pomembnih varnostnih rešitev, ki omogočajo dolgotrajno in varno uporabo baterije APC Mobile Power Pack. »Številne poceni zunanje baterije, ki se pojavljajo na tržišču nimajo varnostnih rešitev, ki bi vas zaščitile pred težavami, kot so prekomerno polnjenje baterije ali pregrevanje. Takšne situacije lahko privedejo do predčasnega propadanja baterije, pregrevanja ali prenehanjem delovanja v ekstremnih razmerah. Varnostna rešitev Protection Circuit Module (PCM) vas varuje pred težavami, ki bi lahko nastale v navedenih situacijah, vključno s težavami zaradi prevelikega toka (OCP), preobremenitve USB priključka, kratkega stika ali izjemno nizke napetosti«, je še dodal Hajrudin Džananović.

Zastopnik za  Schneider Electric v Sloveniji je podjetje Advant, d.o.o.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Bo 14TB trdi disk dovolj za vaše podatke? 3
zgubar  |  če že kupiš 7 diskov in hočeš imeti poda...
Bo 14TB trdi disk dovolj za vaše podatke? 3
RK123  |  Jaz bi raje imel sedem diskov po 2TB kak...
Na splet pricurljale prve slike težko pričako... 3
FerdoPiš  |  Od kje vam vsak teden nek bizarno poimen...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...