Računalništvo, telefonija
23.06.2017 10:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zvočniki, ki bodo zbudili celo sosesko in vas stresli iz hlač

Zvočniki, ki bodo zbudili celo sosesko in vas stresli iz hlač
Zvočniki, ki bodo zbudili celo sosesko in vas stresli iz hlač

Kaj potrebuje vsaka prava dnevna soba? Velik televizor, igralno konzolo (ali več njih) in …? Dobre zvočnike, seveda! Vsebine namreč zaživijo šele s kakovostnim zvokom, ki poskrbi za bolj doživeto izkušnjo filma, igra in kakopak glasbe.

Seveda pa le kakovost zvoka že nekaj časa ni dovolj za multimedijske entuziaste. Kdor opremlja svojo dnevno sobo z najsodobnejšo digitalno opremo, danes gleda tudi na vizualno podobo komponent in njihovo praktičnost. Tako je tudi z zvočniki. Od njih želimo da so slišani, vendar hkrati čim bolj nevidni. Če so poleg tega še brezžični, pa še toliko bolje.

Majhni, a zmogljivi

Vsem tem kriterijem ustrezajo brezžični zvočniki priznane znamke KEF z oznako LS50 Wireless. Da so nekaj posebnega, vam postane jasno v hipu, ko se z njimi srečate. Za začetek je tukaj ličen sodoben dizajn. Njihova velikost je ravno pravšnja za vsako stanovanje. Tudi v manjšem jim namreč lahko hitro najdete prostor, v večjem pa so še vedno opazni, a ne tako, da bi bili moteči. Njihova oblika pa je nekoliko eksotična, a hkrati še vedno prefinjena. Na sredini zvočnika je živobarven visokotonec, ki ga obkroža elegantno črno ohišje, na hrbtni strani pa so skriti vsi potrebni priključki. Ohišje ni le lepo zaključeno, temveč ima tudi plast za omejitev dušenja med stenami, notranje ojačanje in prednjo pregradno steno.

Zvočnike KEF LS50 Wireless sicer lahko namestite na stojala ali omarice in z vgrajenim analizatorjem zvoka samodejno prilagodite zvok v prostoru. Čeprav se na prvi pogled LS50 Wireless zdi kot enosistemski zvočni sistem, je v resnici veliko bolj zmogljiv. Redki so primeri, ki v tako kompaktnem paketu omogočajo tako bogato večdimenzionalno zvočno izkušnjo.

Ne glede na vašo lokacijo v prostoru, je zvok vedno optimalen

Pri KEF-u so o dosegli z razvojem novih tehnologij, med katerimi izstopa Uni-Q. Ta ima stožec narejen iz posebne magnezij-aluminijeve zlitine in poskrbi za tridimenzionalno predvajanje zvoka, tako ste deležni optimalne izkušnje, ne glede na to kje v sobi se nahajate. Zvočniki pa vsebujejo tudi prilagojene močne ojačevalnike, digitalno-analogne pretvornike in streamerje za izredno kakovostno predvajanje glasbe, kjer še posebej do izraza pridejo basi.

Zvočnike sicer lahko upravljate preko nadzorne plošče na samih zvočnikih ali na daljavo preko daljinskega upravljalnika oziroma mobilne aplikacije, ki omogoča zelo podrobne nastavitve, med drugim tudi različne zvočne profile za različne prostore. Z drugimi večpredstavnostnimi napravami jih lahko povežete preko USB in Ethernet izhoda, ali pa brezžično preko Wi-Fi povezave in bluetootha. Nanje lahko priklopite kar 12 različnih naprav istočasno, od tega 8 z bluetooth povezavo.

Tehnične specifikacije zvočnikov KEF LS50 Wireless

  • Izhodna moč: LF 200 W, HF 30 W
  • Največja glasnost: 106 decibelov
  • Frekvenčni razpon: 79 Hz – 28 kHz
  • Priporočljiva moč ojačevalnika: 25 – 100 W
  • Vhodi: 2.4 GHz/5 GHz Wi-Fi omrežje, Bluetooth 4.0, USB, 10/100 Mbps RJ45 Ethernet, RCA, TOSLINK
  • Dimenzije: 302 x 200 x 278 mm
  • Teža: 7,2 kg

Podjetje KEF je leta 1961 ustanovil inženir elektrotehnike Raymond Cook. Skozi leta je podjetje postalo eno od vodilnih v razvoju zvočnikov. Poznani so po svojih visokokakovostnih zvočnih omaricah za domači kino, hi-fi in vgradnih zvočnih omaricah itd.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več