Strojna oprema
09.01.2007 07:43

Deli z drugimi:

Share

Allied Telesis z novo serijo večkanalnih medijskih pretvornikov

Allied Telesis je najavil novo družino večkanalnih, modularnih medijskih pretvornikov – serijo AT-MCF2000. Od drugih medijskih pretvornikov se ti ločijo po možnosti integracije dveh večkanalnih rezin (za hitri ali gigabitni ethernet), kar omogoča do 24 kanalov na eni sami platformi z višino ene enote v stojalu. Poleg prihranka dragocenega prostora kupcem ponujajo prilagodljivo arhitekturo, ki jim omogoča uporabo ene 12-kanalne rezine in kasnejšo nadgradnjo na 24 kanalov z dodatno rezino, v skladu z rastjo njihovega omrežja. Moduli za napajanje, upravljanje in hlajenje nudijo maksimalno zanesljivost ter enostavno vzdrževanje, omogočajo pa tudi vročo menjavo brez prekinitev podatkovnega prometa ali izklapljanja naprav.

Možnost izbire upravljanja
Posebnost pretvornikov MCF2000 je, da lahko uporabniki izbirajo, ali želijo kupiti modul za upravljanje ali ne. Zato ima MCF2000 najnižjo povprečno ceno med vsemi medijskimi pretvorniki na trgu. Vsaka vrata je kljub temu mogoče nastavljati posebej s pomočjo vrtljivega gumba na čelni plošči naprave. Modul za upravljanje omogoča vročo menjavo, kar skrajša čas izpada ter daje ponudnikom storitev možnost izvajanja rednih vzdrževalnih del brez prekinitev podatkovnega prometa in motenja dela uporabnikov. Med upraviteljskimi funkcijami je tudi vmesnik SNMP, ki ga je mogoče vklopiti ali izklopiti. Seje so zaščitene pred nepooblaščenim oddaljenim dostopom s protokolom SNMP v3, zaradi česar so medijski pretvorniki idealni za uporabo v vojaških ali drugih varnostno občutljivih okoljih.

Inteligentno vzdrževanje
V primeru odpovedi modula za upravljanje delujejo medijske rezine brez prekinitev v zadnjem nastavljenem načinu. Vzdrževalci lahko namestijo nov modul in vanj enostavno prenesejo nastavitve pokvarjenega modula brez potrebe po nastavitvenih datotekah. Nov modul deluje popolnoma enako kot prejšnji, ob tem pa zagotavlja prenos podatkov brez prekinitev. Hitrejša možnost za večja omrežja pa je uporaba prednastavljenega modula, s katerega se nastavitve prenesejo v rezine. Če rezina odpove in je vstavljena nova, se ta samodejno nastavi brez posredovanja uporabnika.

Redundantno napajanje
AT-MCF2000 podpira dve napajanji z možnostjo vroče menjave, s čimer zagotavlja redundanco v primeru težav z napajanjem. Popravila je mogoče opraviti brez prekinitev podatkovnega prometa. Poleg tega lahko uporabniki izbirajo med enosmernim ali izmeničnim napajanjem. Napajalni moduli so integrirani v ohišje pretvornika in ne vplivajo na njegovo velikost.

Standardni ukazni vmesnik
Modul za upravljanje MCF2000 uporablja standardni ukazni vmesnik, zato je delo z njim enostavno in ne zahteva dodatnega izobraževanja.

Allied Telesisov medijski pretvornik AT-MCF2000 je že na voljo. Priporočena cena za 24-kanalni pretvornik z modulom za upravljanje in redundantnim napajanjem je 4.300 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več