Strojna oprema
08.10.2006 07:48

Deli z drugimi:

Share

Cenejše barvno tiskanje v pisarni

Canon Europe, ki ima v Zahodni Evropi 19,8-odstotni tržni delež med barvnimi tiskalniki, je predstavil nove večfunkcijske naprave za pisarniško rabo. Večfunkcijski tiskalniki iR C3380/i in iR C2880/i s štirimi bobni ponujajo tiskanje, kopiranje, optično branje in faks, namenjeni pa so delovnim skupinam v malih do srednje velikih podjetjih. Večfunkcijska iR C4580i in iR C4080i omogočata pametno in visokokakovostno barvno tiskanje velikih skupin v srednjih in velikih podjetjih. Naprave odlikuje cenovno ugodno in varno tiskanje tako v črno-beli kot tudi barvni tehniki.

Večfunkcijski tiskalniki iR C3380/i in iR C2880/i so štiri popolnoma nove barvne naprave s hitrostjo tiskanja 30 oziroma 26 strani na minuto, opremljene s Canonovim najnovejšim krmilnikom tiskanja za hitrejši in bolj kakovosten izpis. Ti tiskalniki so namenjeni podjetjem, ki potrebujejo barvni tisk, pa tudi tistim, ki prehod na barvno tiskanje šele načrtujejo.

Modela Canon iR C4580i in iR C4080i odlikuje vrsta naprednih tehnologij, ki zagotavljajo hitro tiskanje 40 oziroma 36 strani na minuto. Nova tiskalnika s štirimi bobni imata lasersko enoto s štirimi žarki, foto občutljiv boben in slikovni procesor združene v eno samo kompaktno napravo. Visoko kakovost tiska dodatno zagotavlja najnovejši krmilnik tiskanja. Obe napravi sta energetsko varčni in imata zelo kratek čas ogrevanja s pomočjo na novo razvite tehnologije za ogrevanje tonerja (Twin Belt Fuser), ki deluje skupaj z izjemno učinkovitim indukcijskim gretjem (Induction Heating).

“Raziskave so pokazale, da pomaga barvni tisk uporabnikom poiskati ključne informacije 70 odstotkov hitreje, zmanjšuje možnost napak za 80 odstotkov in poveča zapomljivost dokumentov za več kot 80 odstotkov. Poleg tega pa trenutno barvni tisk uporablja že 45 odstotkov podjetij,” je dejal Paul Rowntree, direktor trženja za Evropo pri Canon Europe. “Za ohranitev konkurenčne prednosti je zdaj torej pravi čas za prehod na barvni tisk. Nekatera podjetja so zaskrbljena zaradi stroškov barvnega tiskanja, vendar so bili novi tiskalniki zasnovani tako, da omogočajo natančen nadzor nad tiskanjem in z njim povezanimi stroški.”

Večfunkcijski tiskalniki so opremljeni s tehnologijo samodejnega zaznavanja barv (Automatic Colour Sensing), ki ugotovi, kdaj je dokument v barvah in kdaj je črno-bel ter temu ustrezno prilagodi izpis. Programska oprema Department ID dopušča možnost nastavljanja maksimalne količine individualnih in oddelčnih izpisov, omogoča pa tudi enostaven nadzor uporabe z dodatnim programom iWAM MEAP. Tiskalniki omogočajo tudi končno pripravo dokumentov s prepogibanjem, spajanjem in luknjanjem. Centralizirano upravljanje tiskalnikov v omrežju omogoča spletni vmesnik iW Management Control, ki zagotavlja obveščanje o napakah in pomanjkanju črnila na tiskalnikih preko elektronske pošte.

“Dopolnjen nabor barvnih tiskalnikov utrjuje naš vodilni položaj na trgu barvnih naprav. Canon ima s tem dolgoletne izkušnje in dobro razume potrebe podjetij. S tem, ko vedno več podjetij prehaja na barvno tiskanje, imamo v svoji ponudbi napravo, ki je prilagojena njihovim potrebam,” je zaključil Rowntree.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več