Fotoaparati in kamere
16.04.2014 19:24

Deli z drugimi:

Share

Intel v prvem četrtletju dosegel prihodke v višini 12,8 milijarde USD

Prihodki skupine za odjemalske osebne računalnike so znašali 8,6 milijarde USD, kar je za 1 odstotek manj kot v enakem obdobju lani.
Intel v prvem četrtletju dosegel prihodke v višini 12,8 milijarde USD
Intel v prvem četrtletju dosegel prihodke v višini 12,8 milijarde USD

Podjetje Intel je sporočilo četrtletne poslovne rezultate, po katerih je doseglo prihodke v višini 12,8 milijarde USD, 2,5 milijarde USD prihodkov iz poslovanja, čisti dobiček v višini 1,9 milijarde USD in zaslužek na delnico v višini 0,38 USD. Podjetje je ustvarilo približno 3,5 milijarde USD denarnega toka iz poslovanja, izplačalo dividende v višini 1,1 milijarde USD in namenilo 545 milijonov USD za odkup 22 milijonov delnic.

»V prvem četrtletju smo zabeležili dobro rast na segmentu izdelkov za podatkovne centre in znake okrevanja na področju osebnih računalnikov. Prav tako smo na trg poslali 5 milijonov procesorjev za tablice, s čimer dobro napredujemo pri uresničevanju cilja, da leta 2014 prodamo 40 milijonov procesorjev za tablice,« je povedal izvršni direktor podjetja, Brian Krzanich. »Poleg tega smo s strateškim tehnološkim in poslovnim sodelovanjem s podjetjem Cloudera jasno pokazali, da nameravamo rasti na področju poslovnih rešitev. Predstavili smo tudi drugo generacijo naše platforme LTE ter na trg poslali prve izdelke Quark za internet stvari.«


Ključne finančne informacije in trendi poslovnih enot za prvo četrtletje

  • Prihodki skupine za odjemalske osebne računalnike so znašali 7,9 milijarde USD, kar je 8 odstotkov manj kot v prejšnjem četrtletju oziroma 1 odstotek manj kot v enakem obdobju lani.
  • Prihodki skupine za podatkovne centre so znašali 3,1 milijarde USD, kar je 5 odstotkov manj kot v prejšnjem četrtletju oziroma 11 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.
  • Prihodki skupine rešitev za internet stvari so znašali 482 milijonov USD, kar je 10 odstotkov manj kot v prejšnjem četrtletju oziroma 32 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.
  • Prihodki skupine mobilnih in komunikacijskih rešitev so znašali 156 milijonov USD, kar je 52 odstotkov manj kot v prejšnjem četrtletju oziroma 61 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.
  • Prihodki skupine za programsko opremo in storitve so znašali 553 milijonov USD, kar je 6 odstotkov manj kot v prejšnjem četrtletju oziroma 6 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Poslovni obeti
Poslovna pričakovanja podjetja Intel ne vključujejo potencialnega vpliva poslovnih kombinacij, pridobitve ali odprodaje premoženja ali drugih naložb, do katerih lahko pride po 15. aprilu.


Drugo četrtletje poslovnega leta 2014

  • Prihodki: 13,0 milijard USD z možnim odstopanjem 500 milijonov USD navzgor ali navzdol.
  • Bruto marža: 63 odstotkov z možnim odstopanjem nekaj odstotnih točk navzgor ali navzdol.
  • Odhodki na področjih raziskav in razvoja ter združevanj in prevzemov: približno 4,8 milijarde USD.
  • Stroški prestrukturiranja in oslabitve sredstev: približno 100 milijonov USD.
  • Amortizacija neopredmetenih sredstev, povezanih s prevzemi: približno 75 milijonov USD.
  • Vpliv kapitalskih naložb, obresti in ostalega: predvidoma 75 milijonov USD.
  • Amortizacija: približno 1,9 milijarde USD.

Poslovno leto 2013

  • Prihodki: predvidoma nespremenjeni in brez odstopanj.
  • Bruto marža: 61 odstotkov z možnim odstopanjem nekaj odstotnih točk navzgor ali navzdol ter 1 odstotno točko višja glede na predhodna pričakovanja.
  • Odhodki na področjih raziskav in razvoja ter združevanj in prevzemov: približno 18,9 milijarde USD z možnim odstopanjem 200 milijonov USD navzgor ali navzdol; pri tem so ta pričakovanja višja od predhodne napovedi 18,6 milijarde USD.
  • Amortizacija neopredmetenih sredstev, povezanih s prevzemi: približno 300 milijonov USD in brez odstopanj glede na predhodna pričakovanja.
  • Amortizacija: približno 7,4 milijarde USD ter brez odstopanj glede na predhodna pričakovanja.
  • Davčna stopnja: približno 27 odstotkov za vsako preostalo četrtletje v letu.
  • Celoletne naložbe v osnovna sredstva: 11 milijard USD z možnim odstopanjem 500 milijonov USD navzgor ali navzdol, kar je enako kot predhodna pričakovanja.

Za dodatne informacije o Intelovih poslovnih rezultatih in obetih si prosimo preberite komentar finančnega direktorja na naslovu: www.intc.com/results.cfm.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več