Fotoaparati in kamere
24.04.2014 14:44

Deli z drugimi:

Share

Samsung v prejel dve nagradi združenja TIPA za svoje fotoaparate

Samsung Electronics Co., Ltd, je oznanil prejetje dveh nagrad združenja TIPA (Technical Image Press Association) v kategorijah »najboljši napredni kompaktni fotoaparat« in »najboljši preprosti kompaktni fotoaparat«.
Samsung WB50F
Samsung WB50F

Samsungov fotoaparat SMART Camera NX30 se je okitil z naslovom »najboljšega naprednega kompaktnega fotoaparata« na tržišču, fotoaparat WB50F pa je po mnenju združenja »najboljši preprosti kompaktni fotoaparat«.

NX30 je žirijo prepričal z naprednim slikovnim tipalom APS-C CMOS z 20,3 megapikami, ki ustvarja visokokakovostne in barvno bogate posnetke. Pri tem mu pomaga Samsungov sistem samodejnega ostrenja NX AF System II, ki v kombinaciji s hitrostjo zaklopa 1/8000 sekunde in sposobnostjo 9 rafalnih posnetkov v sekundi ostro ovekoveči še tako hitro premikajoče se predmete. Premično kukalo Electronic Viewfinder nudi nove perspektive fotografiranja, funkcija Tag & Go v kombinaciji z naprednima povezavama NFC in Wi-Fi pa omogoča deljenje fotografij kjerkoli in kadarkoli. Zaradi vseh teh lastnosti si je NX30 od žirije prislužil laskavi naslov »najboljšega naprednega kompaktnega fotoaparata«.

Žirijo je osvojil tudi Samsungov fotoaparat SMART Camera WB50F, ki je prejel nagrado za »najboljši preprosti kompaktni fotoaparat«. Za to je zaslužen eleganten dizajn z nežno bliskavico, ki fotografom omogoča, da ustvarijo naravno osvetljene tople posnetke, ki so ostri in jasni. K temu pripomoreta tudi slikovno tipalo CCD s 16 megapikami in 12-kratna optična povečava, s katerima je opremljen WB50F. S funkcijo Tag & Go v kombinaciji z naprednima povezavama NFC in Wi-Fi pa lahko fotoaparat enostavno povežemo s pametnim telefonom, tako da napravi dotaknemo skupaj, s tem pa je deljenje fotografij preprostejše kot kadarkoli.

Nagrade združenja TIPA so najbolj cenjene nagrade na področju fotografije in slikovnega upodabljanja na svetu. Člani žirije TIPA vsako leto glasujejo za najboljše izdelke v tej panogi, ki so prišli na tržišče v preteklih 12 mesecih.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več