Strojna oprema
05.01.2007 07:53
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Diktafoni za snemanje, poslušanje, učenje, sproščanje …


Olympus DS-30

Olympus ponuja tri nove osupljive digitalne diktafone, ki so dvignili kakovostno snemanje in predvajanje zvoka na nov kakovostni nivo. Olympusovo serijo DS zastopajo trije novi digitalni diktafoni, ki združujejo izjemno zajemanje zvoka in predvajanje datotek WMA, MP3, AA in zvočnih knjig. Idealni so za poslovneže, ki so veliko na poti, za snemanje poslovnih sestankov, intervjujev, predavanj in konferenc, poročil s sodišč ali pa preprosto za sproščanje doma ob prijetnih skladbah ali dobri zvočni knjigi. Serija DS se ponaša z obsežnim pomnilnikom in izjemno učinkovitimi baterijami, kar omogoča uporabnikom dolgotrajnejše snemanje in poslušanje. Nova serija DS bo na prodajnih policah januarja 2007.

Zelo kakovostno snemanje zvoka in predvajanje je z novimi modeli Olympus iz serije DS – DS-30, DS-40 in DS-50 postalo povsem enostavno in vsestransko. Vsi trije modeli so preprostih linij, z vitkim sodobno oblikovanim kovinskim ohišjem.

Uporabnik ima na voljo snemanje v mono ali stereo načinu, izbira pa lahko med različnimi načini snemanja od načina LP, ki omogoča snemanje najdaljših datotek, do izjemno kakovostnega stereo načina STXQ za najbolj jasne in čiste posnetke.

A ne gre le za izjemno kakovostne diktafone. Razen snemanja in predvajanja datotek WMA modeli DS omogočajo tudi predvajanje datotek MP3 in AA, tako da si lahko uporabnik v diktafon naloži in nato predvaja skladbe, poddaje priljubljenih oddaj, spletna predavanja, zvočne knjige in še veliko več. Možno je tudi nalaganje številnih zvočnih knjig, kar ‘branje’ dodatno olajša.

DS-30
Snemajte, poslušajte, učite se, sproščajte se … in se čudite kakovosti zvoka! Zahvaljujoč vgrajenim 256 MB pomnilnika, kar je pri snemanju v načinu LP enakovredno kar 66 uram snemanja, imate z diktafonom DS-30 dovolj časa, da preizkusite odlično kakovost zvoka. Velik, od zadaj osvetljen LCD zaslon z jasnimi črkami, izjemno olajša iskanje in predvajanje posnetkov, naloženih poddaj in zvočnih knjig. Še več, zaradi kompaktnosti in snemljivega stereo mikrofona je ta diktafon kot nalašč za snemanje v konferenčnih dvoranah ali predavalnicah. DS-30 je na voljo v sodobni sivi kovinski barvi, prodajna cena pa bo okrog 199 €.

DS-40
Za tiste, ki potrebujejo več snemalnega časa ali želijo snemati daljše datoteke v najbolj kakovostnem načinu, je še bolj primeren model DS-40. 512 MB vgrajenega pomnilnika omogoča več kot 136 ur snemanja v načinu LP, več kot 17 ur snemanja v načinu SHQ in več kot 8 ur snemanja v načinu STXQ. Ob snemanju in predvajanju WMA datotek ima prav tako vgrajeno podporo za datoteke MP3, predvajanje zvočnih knjig in poddaj. Enako kot pri modelu DS-30 je tudi DS-40 opremljen z velikim, od zadaj belo osvetljenim zaslonom in jasnimi tipkami, kar zagotavlja enostaven dostop do vseh funkcij. DS-40 bo na voljo v privlačnem srebrnem ohišju cena pa bo okoli 299 €.

DS-50

1GB vgrajenega pomnilnika, s katerim se ponaša novi DS-50, zagotavlja zares neverjetno zmogljivost: več kot 275 ur v načinu LP in več kot 17 ur, tudi če izberete najbolj kakovosten način snemanja v stereo tehniki STXQ. Seveda pa lahko nekaj prostora prihranite tudi za svoje priljubljene skladbe v formatu MP3 ali WMA, naložene poddaje in razburljive zvočne knjige – intuitivni sistem menijev ali zvočna navodila vas bodo zlahka popeljala po pravi poti do želenih datotek. DS-50 bo na voljo v kovinski polnočno modri barvi po ceni 399 €.

Kot vsi Olympusovi izdelki, znani po svoji kakovosti, so tudi ti modeli uporabniku prijazni, sodobno oblikovani in seveda izjemno vredni.

Osnovne značilnosti:
” Izjemna kakovost zvoka: za odlično kakovost snemanja in predvajanja.
” Raznovrstnost: uporabnik ima na voljo pet načinov snemanja – LP, ki omogoča najbolj dolgotrajno snemanje, SP, HQ, SHQ or STXQ (ekstra kakovostno stereo snemanje) za najbolj kakovostne posnetke.
” Še lažja uporaba: diktafoni so opremljeni z velikim, visoko kontrastnim LCD zaslonom, od zadaj belo osvetljenim, in jasnimi tipkami za natančno upravljanje.
” Napredno stereo predvajanje: vključuje funkcijo za brisanje šumov za bolj jasne posnetke, spremenljivo nastavljanje glasnosti za poudarjanje človeških glasov ter možnost upočasnjenega ali pospešenega predvajanja za enostavno zapisovanje.
” Enostavno upravljanje: omogoča samodejno arhiviranje in sinhronizacijo, možnost programiranja petih alarmnih predvajanjem in časovno snemanje.
” Dolga življenjska doba baterij: dve bateriji AAA omogočata do 26 ur predvajanja s slušalkami ali več kot 30 ur snemanja.
” Predpriprava za hiter prenos: za hitro prenašanje datotek v ali iz osebnega računalnika preko hitrega vmesnika USB 2.0.
” Številne možnosti: na voljo so tudi daljinski upravljalec, etui in druga oprema.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več