Trdi diski
26.09.2014 13:07

Deli z drugimi:

Share

Synology je predstavil novi DiskStation DS415+

Strežnik NAS s štirijedrnim procesorjem, optimiziran za občutljive naloge in kodiranje.
Synology DS415+
Synology DS415+

Synology je predstavil novi DiskStation DS415+, zmogljivi strežnik NAS s štirimi režami za diske. Namenjen je za opravljanje zahtevnejših nalog centralizacije hrambe podatkov, varnostnega kopiranja in izmenjavi datotek v manjših in srednje velikih podjetjih.

Poganja ga 2,4Ghz štirijedrni procesor Intel Atom s koprocesorjem za kodiranje AES-NI, koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico in 2GB DDR3 RAM. V štiri reže za diske je mogoče vgraditi zavidljivo količino hrambenega prostora, preko vhodov USB 3.0, USB 2.0, in eSATA pa ga lahko priključite tudi na različne zunanje vire hrambe. Dva mrežna priključka, s podporo za nadomestni način delovanja (failover) in funkcijo Link Aggregation, mu dajeta dodatno prožnost in povečujeta uporabnost.

»Po zaslugi vrhunske integracije strojne opreme in operacijskega sistema DSM, DS415+ z lahkoto in bliskovito hitro opravlja tako prenos podatkov kot tudi kodiranje. Prepričan sem, da bodo uporabniki, ki pričakujejo varnost podatkov in obenem izjemne zmogljivosti, z njim izjemno zadovoljni,« je dejal Michael Wang, Produktni vodja pri Synology Inc.

Kot prvi namizni model DiskStation, ki vključuje štirijedrni procesor s koprocesorjem za kodiranje AES-NI, DS415+, prinaša zmogljivosti in pospešeno kodiranje podatkov, ki je enakovredna mnogo dražjim strežnikom visokega razreda. Z vključeno funkcijo Link Aggregation dosega DS415+ povprečne hitrosti branja in zapisovanja, ki presegajo 228 MB/s in 233 MB/s, medtem ko je transfer kodiranih datotek presenetljivo podobno hiter, saj dosega 232 MB/s za branje in 206 MB/s za zapisovanje.

DS415+ je zasnovan energetsko učinkovito, saj uporabnikom omogoča optimalne zmogljivosti ob nizki porabi energije. V času mirovanja DS415+ porabi le 17,3 vata in 46,2 vata v polnem delovanju. Z znatno nižjo porabo energije,glede na ostale, primerljive strežnike istega razreda, DS415+ znižuje stroške delovanja in zmanjšuje potrebo uporabnikov po izbiri med zmogljivostmi sistema in visokimi stroški za elektriko.

DS415+ poganja DiskStation Manager (DSM) 5.0, najbolj napreden in intuitiven operacijski sistem za sistema NAS. S paleto poslovnih aplikacij in podporo okolij za virtualizacijo VMware®, Citrix®, and Hyper-V®, DS415+, omogoča izboljšano produktivnost dela in prinaša pomembne storitve v eni sami napravi. Synology je bil nagrajen s priznanjem “PCMag Business Choice Award 2013 winner”, kjer je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, splošnim zadovoljstvom z napravo, vrednostjo in verjetnostjo, da bi napravo uporabnik priporočil.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več