Grafične kartice
17.06.2014 15:45

Deli z drugimi:

Share

Sapphire Ultimate je prva tiha kartica serije R

Sapphire R7 250 Ultimate je prva povsem neslišna kartica, ki ima po zaslugi izjemno uspešne grafične arhitekture GCN (Graphics Core Next) iz AMD vse lastnosti te nove generacije izdelkov.
Povsem neslišna kartica Sapphire R7 250 ULTIMATE
Povsem neslišna kartica Sapphire R7 250 ULTIMATE

Kartica SAPPHIRE R7 250 ULTIMATE je prva v tej generaciji, ki s pomočjo pasivnega hladilnika iz toplotnih cevi in odvodnika toplote brez ventilatorja omogoča povsem neslišno hlajenje in povečano zanesljivost, saj nima mehanskih gibljivih delov.

Odlikujejo jo vse lastnosti serije R7 in visoko priznana arhitektura grafične obdelave GCN, zato je idealna za HTPC-je in za vse osebne računalnike za splošno uporabo, pri katerih se zahteva čim manj hrupa med delovanjem. Neslišno delovanje bo pritegnilo ljubitelje manj zahtevnih in spletnih iger, saj arhitektura GCN podpira igranje pri 1080p pri srednjih nastavitvah.

Kartica SAPPHIRE R7 250 ULTIMATE ponuja odlično zmogljivost pri taktu jedra 800 MHz in 1 GB pomnilnika DDR5 s taktom 1125 MHz (dejansko 4,5 GB/s). Trenutno velja za najhitrejšo pasivno hlajeno 128-bitno grafično kartico na trgu.

Izhoda DisplayPort 1.2 in 3 GHz HDMI 1.4a na tej kartici podpirata ločljivost 4096 x 2160 – z drugimi besedami, Quad HD ali najnovejše monitorje 4K. Tehnologija AMD 3D podpira najnovejšo stereoskopsko vsebino prek HDMI pri 60 Hz na oko, skupaj 120 Hz. Izhod Dual-Link DVI-I podpira monitorje DVI z resolucijo do 2560 x 1600 in zagotavlja analogno podporo za starodobne monitorje VGA.

Delo z več monitorji hkrati je vedno bolj priljubljeno. Serija SAPPHIRE R7 takšno delo podpira z AMD Eyefinity, in sicer v izvedbi druge generacije. SAPPHIRE R7 250 ULTIMATE podpira tri monitorje prek AMD Eyefinity. Poleg tega ima kartica serije SAPPHIRE R7 sposobnost sočasno proizvajati več neodvisnih zvočnih tokov, kar omogoča povezovanje ustreznih zvočnih vsebin z različnimi aplikacijami na različnih zaslonih.

Serija R7 je četrta generacija rešitev združljivih z DirectX 11 grafičnega oddelka AMD – prej imenovanega ATI. Nova serija SAPPHIRE R7 je pripravljena na DirectX 11,1 ter novi operacijski sistem Windows 8, prav tako pa ima vse značilnosti trenutnega DirectX 11 kot so DirectCompute11 in večnitne komunikacije s procesorjem. Komunikacija z gostiteljskim računalnikom je optimizirana z uporabo najnovejšega hitrega vmesnika PCI-Express Gen3.0, za dodatno izboljšanje zmogljivosti pa se lahko uporabi več kartic v načinu CrossFireX na temu ustrezno specificirani matični plošči.

APP Acceleration je naziv, ki se ga daje izboljšanemu delovanju cele vrste aplikacij, ki uporabljajo zmožnosti stream procesiranja in specifične strojne lastnosti grafične arhitekture. GCN arhitektura serije R7 je bila optimizirana za tovrstne naloge. Tipične aplikacije zajemajo video kodiranje in odkodiranje, stiskanje in multipleksiranje za distribucijo medijev, igranje ali video konference. APP pospeševanje lahko pospeši tudi vsakdanja opravila kot so brskanje po internetu, pisarniške aplikacije in stiskanje datotek s podprtimi programskimi zbirkami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AMD grafične kartice

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več