Igralne konzole
14.02.2014 17:15
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Boj igralnih konzol – kdo vodi?

Vse od izdaje konzol PS4 in Xbox One med njima poteka trd boj za prevlado. Zaenkrat nobeden izmed gigantov (Sony in Microsoft) ni želel izdati uradnih številk prodaje. Pričakovati pa je, da se bo prodaja njunih proizvodov močno dvignila.
Xbox One proti PlayStation 4
Xbox One proti PlayStation 4

Konzola PlayStation 4 je v zadnjem mesecu na trgu v ZDA močno povedla v vodstvu pred konzolo Xbox One, vsaj po podatkih prodaje na drobno. Pri podjetju Sony pravijo, da je PS4 najbolj prodajana konzola v mesecu januarju, ki ostaja na vrhu najbolj prodajanih konzol širom sveta, vendar pa zaenkrat še niso pripravljeni govoriti o dejanskih številkah prodanih enot.

Po neuradnih podatkih naj bi pri Sonyju prodali skoraj dvakrat več enot kot njihov “najbližji tekmec” proizvodnje igralnih konzol naslednje generacije, Microsoft. “Odkar smo dali PS4 na police 15. novembra, smo prodali vse razpoložljive konzole v ZDA,” poroča John Koller iz marketinga PS4 na uradnem blogu.

Medtem tudi pri Microsoftu ne razkrivajo uradnih številk prodanih enot konzole Xbox One, neuradno pa naj bi jih v ZDA prejšnji mesec prodali okrog 908.000. Januarja se je zaključilo obdobje t. i. “holiday shoppinga”, kako pa se bosta konzoli odrezali v prihodnjih mesecih, lahko le ugibamo.

Glede na to, da so pri PS4 imeli težave z omejeno dostavo, Xbox One pa je sedaj na voljo v skoraj vseh trgovinah na drobno, se pri tako velikem številu prodanih enot očitno že začenja poznati razlika v ceni (PS4 stane okrog 400 evrov, Xbox One pa okrog 500 evrov). Sony trenutno pripravlja PS4-izdajo za domači trg na Japonskem, na Xbox One pa 11. marca prihaja težko pričakovana streljačina naslednje generacije, Titanfall, zato lahko pričakujemo, da se bo njuna prodaja še dvignila.

Če vas zanima nakup ene izmed konzol naslednje generacije in ste v dilemi življenja, ker ne veste, za katero bi se odločili, vam bo morda pri izbiri pomagal spodnji posnetek, ki primerja praktično vse lastnosti obeh konzol.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178