Igralne konzole
08.01.2013 16:24

Deli z drugimi:

Share

Sony s tehnologijo, ki onemogoča igranje rabljenih iger

Sony bo najverjetneje že v naslednjo generacijo igralne konzole Playstation integriral tehnologijo, ki bo preprečevala igranje rabljenih iger.
Sony bo najverjetneje že v naslednjo generacijo igralne konzole Playstation integriral tehnologijo, ki bo preprečevala igranje rabljenih iger.

Zdi se, da predhodne govorice o tem da bo Sony z igralno konzolo Playstation 4 onemogočil igranje rabljenih iger, niso bile le tako nedolžne. Glede na informacije, do katerih se je dokopala ekipa spletnega foruma NeoGaf (goo.gl/qMlHE), je japonski gigant Sony vložil patentni zahtevek za tehnologijo, s pomočjo katere bi lahko vsaka posamezna igralna konzola blokirala posamezno rabljeno igro.

Sistem bo deloval s pomočjo komunikacijske tehnologije NFC (Near Field Communication), s pomočjo katere se bo odčitala oznaka posamezne kopije igre, na kateri bodo informacije o tem ali je bila igra že uporabljena v kateri izmed konzol, oziroma koriščena iz strani posameznega SOE (Sony Online Entertainment) uporabniškega računa. Sistem bo pred zagonom igre preveril ali je bil plošček s posamezno oznako že v uporabi in posledično temu blokiral samo igranje.

S preprostimi besedami povedano, takšen sistem bi lahko omogočil pripojitev posamezne kopije na določen SOE račun, ter s tem onemogočil uporabo igre s strani kakšnega drugega uporabnika. S tem bi Sony de facto popolnoma uničil tržišče rabljenih iger, ki je v sedanji generaciji konzole Playstation 3 (goo.gl/j0uyb) doživelo pravi razcvet. Takšna tehnologija bi se seveda zlahka uporabila tudi za ostale optične medije, tukaj pa imamo v mislim predvsem programsko opremo za osebne računalnike.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več