Igralne konzole
12.09.2016 15:56

Deli z drugimi:

Share

Xbox One S vs. PS4 Pro – 6 razlogov zakaj kupiti prvega

Xbox One S vs. PS4 Pro - 6 razlogov zakaj kupiti prvega
Xbox One S vs. PS4 Pro - 6 razlogov zakaj kupiti prvega

Sony in Microsoft pripravljata nekaj novega, nekaj kar naj bi osvežilo njuno ponudbo. PS4 in Xbox One sta bili dve novosti, ki sta pred tremi leti dvignili veliko prahu, sedaj pa vedno znova ugibamo kakšna bo naslednja nadgradnja teh dveh konzol. Za to, da se boste potencialni kupci lažje odločili, smo za vas pripravili primerjavo modelov Xbox One S in PS4 Pro oz. smo za vas izbrskali 6 razlogov zakaj izbrati Xbox One S.

1. Ultra-HD Blu-Ray – Oba predstavnika se lahko pohvalita s 4K resolucijo in HDR (high-dynamic range) tehnologijo, vendar pa medtem ko PS4 Pro premore močnejši procesor in zmogljivejšo grafično kartico, Xbox One S trenutno predstavlja edino konzolo na tržišču, ki ima vgrajen Ultra-HD Blu-Ray predvajalnik. Pomembna konkurenčna prednost torej! To pomeni, da lahko 4K resolucijo do potankosti izkoristimo z izbiro modela Xbox One S, če pa bi želeli to lastnost na PS4, bi morali dodatno kupiti Ultra-HD Blu-Ray predvajalnik, ki pa trenutno stane okrog 250 eur.

2. Cena – Če nadaljujemo pri cenah, lahko za PS4 trdimo, da je cena 354 eur dokaj solidna, glede na to, da gre za zelo močan sistem. Kakorkoli že, Xbox One S stane skoraj 90 eur manj, kar pomeni, da lahko ta “prihranek” porabimo za nakup drugega kontrolerja, ali morda nove igre. Če sedaj pomislimo kolikšna bi bila cena v primeru nakupa PS4 in Ultra-HD Blu-Ray predvajalnika – 354 eur + 250 eur = 604 eur – lahko kar hitro ugotovimo, da je Xbox One S precej ugodnejša varianta kajne? Čisto pošteno povedano, PS4 Pro je zmogljivejša in močnejša naprava, kjer cena nikakor ni vprašljiva, vendar je po drugi strani Xbox One S potrošnikovi denarnici prijaznejši zmagovalec v tej kategoriji.

3. Xbox One S + 5 iger – Obstajajo številni Xbox One S “paketi”, ki jih je možno dobiti za zelo ugodno ceno. Eden najboljših je gotovo standardni Xbox One S za 264 eur, ki vključuje igro Halo 5 in Halo Master Chief kolekcijo. Ta vključuje štiri igre: Combat Evolved Anniversary, Halo 2, Halo 3, and Halo 4. Torej kar 5 Halo iger in povsem nova konzola za 264 eur. Ni slabo kajne?

4. Xbox One S bo omogočal “mod support” za določene igre – Podobnost PS4 in Xbox one S z “gaming računalniki” brez dvoma obstaja, vendar obe konzoli še ne dosegata ravni najboljših. “Mod support” je nova pridobitev, ki bi lahko igralne konzole še dodatno približala “gaming računalnikom”. Sony za zdaj ni pripravljen sprejeti modifikacij, kar pomeni, da bodo te do nadaljnjega dostopne le na osebnih računalnikih in konzoli Xbox One.

5. Vzratna kompatibilnost – Če imate v lasti katero od predhodnih konzol in nekaj iger, boste verjetno dobro premislili kater konzolo kupiti sedaj, glede na kompatibilnost iger. PS4 recimo ni kompatibilen z PlayStation 3 igrami, omogoča pa naročniško storitev – PlayStation Now – s katero boste lahko vaše PS3 in PS2 igre igrali na konzoli PS4 (in recimo računalnikih). Kljub temu pa ni tako enostavno, da bi lahko cd s PS3 igro zagnali preko PS4.

Prav tako tudi vse Xbox 360 igre niso kompatibilne z novo konzolo. Sicer je spisek kompatibilinih iger kar dolg, vendar moramo ob nakupu biti pazljivi, če želimo naše najljubše igre ohraniti in jih kdaj pa kdaj zaigrati.

6. Xbox Live je še vedno boljši od PSN – Pričakovali smo, da bosta leta 2016 Xbox Live in PlayStation Network enakovredna, vendar podatki kažejo, da PSN pogosteje zataji od svojega konkurenta. Edina prednost PSN-ja ostaja dejstvo, da uporabniku ni potrebno plačevati naročnine za vsako posebno storitev, kot so demo igre in beta verzije. Če upoštevamo varnost in zanesljivost, Xbox Live še vedno prekaša PS4, kar je zgolj dodaten razlog za nakup prvega.

Konec koncev lahko zaključimo in ugotovimo, da obstajajo razlogi za nakup obeh konzol. So določeni faktorji, ki zgoraj niso opisani, eden takih je gotovo tudi izbor ekskluzivnih iger. Recimo Uncharted in God of Waron za PlayStation ter Halo in Gears of War za Xbox. Drugi tak faktor je morda tudi kompatibilnost s konzolami prijateljev. Če vsi vaši prijatelji uporabljajo PS4, vas nakup Xbox One S-a potencialno lahko “izolira”. Kakorkoli že, tako kot obstajajo razlogi na nakup ene konzole, obstajajo tudi razlogi za nakup druge. Tokrat smo vam predstavili razloge za nakup konzole Xbox One S.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več