Strojna oprema
07.01.2007 10:20

Deli z drugimi:

Share

Lexmarki prejemajo nagrade

Buyers Laboratory Inc. (v nadaljevanu BLI), laboratorij za preizkušanje tiskalnikov in multifunkcijskih naprav, je Lexmarku ob zaključku leta 2006 podelil posebno nagrado za najboljšo linijo črno-belih večopravilnih naprav (MFP). Nagrade v posameznih kategorijah pa so si prislužile Lexmarkove črno-bele večopravilne naprave iz serij Lexmark X642e, X646ef, X850e ter X852e. Lexmark večopravilnež X5470 pa je prejel tudi nagrado sejma CES za inovacije v letu 2007.

“Naprave nudijo odlično zanesljivost in produktivnost, še več, so izjemno enostavne za uporabo s pomočjo njihovega barvnega zaslona eTask, ki uporabnikom poenostavlja sicer zapletene postopke izdelave kompleksnejših dokumentov – vse to s klikom na posamezno ikono,” so povedali pri BLI.

“Lexmarkove nove multifunkcijske naprave veljajo za robustne in zanesljive, uporabniku pa takoj po namestitvi nudijo možnosti tiskanja, kopiranja in skeniranja dokumentov,” dodajajo pri BLI. “Če k temu dodamo še enostavnost uporabe, podprto z barvnim na dotik občutljivim zaslonom, priročen USB vmesnik na nadzorni plošči ter administratorju prijazen omrežni vmesnik in programje, je jasno, da je pred nami zmagovalna kombinacija, ki bo zadostila potrebam širokega spektra uporabnikov.”

Lexmarkova flota črno-belih laserskih večopravilnih naprav za poslovne uporabnike se začenja z modelom Lexmark X642e, ki premore na dotik občutljiv zaslon ter zmore natisniti do 45 strani v minuti. Za uporabnike, ki zahtevajo dodatno funkcionalnost so na voljo modeli Lexmark X644e, X646ef, X646e ter X646dte, ki se lahko pohvalijo tudi z barvnim zaslonom. Serija naprav Lexmark X850e dodaja možnost tiskanja na medije širokega formata in dviguje hitrost izpisa na višjo raven – do 55 strani v minuti. Manjšim podjetjem in delovnim skupinam pa Lexmark namenja cenovno privlačna modela Lexmark X340n in X342n. Celotna linija izdelkov je opremljena z optičnimi bralniki z ravno podlago ter faksirno napravo, tako da uporabniki lahko maksimizirajo svoja “papirnata” opravila.

“Lexmark je v letu 2006 predstavil novo linijo črno-belih večopravilnih naprav, ki peljejo večopravilnost na naslednji nivo, saj domačim uporabnikom in poslovnim okoljem z najsodobnejšo tehnologijo enostavno in hitro pomagajo premagati most med digitalnim in papirnatim (analognim) svetom,” je povedal Paul Rooke, Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka tiskalnikov in storitev. “Kombinacija sodobne in prilagodljive zasnove ter zmogljivih in zanesljivih tiskalniških rešitev je seveda dobitna. Večopravilna tehnologija uporabnikom poviša produktivnost in zniža stroške. Zelo smo zadovoljni s priznanjem, ki smo ga prejeli s strani laboratorija BLI.”

Nagrade tudi za Lexmark X5470

Kakovost najnovejših Lexmarkovih tiskalniških rešitev je potrdil tudi Lexmarkov večopravilnež, ki sliši na ime X5470. Omenjeni izdelek je namreč prejel nagrado sejma CES za inovacije v letu 2007. Nagrado prejema za odličnost pri oblikovanju in inženirstvo v kategoriji Mobilna/Domača pisarna. Nagrado je objavilo združenje Consumer Electronics Association; nagrajeni izdelki, med katerimi je tudi Lexmarkov tiskalnik, pa bodo od 9. do 12. januarja razstavljeni na CES-ovem mednarodnem poslovnem sejmu v Las Vegasu.

Odlike Lexmarka X5470 je spoznalo tudi uredništvo nemške revije ComputerBild, ki mu je v oktobrski izdaji prisodilo oceno “Best in Test” v primerjalnem preizkusu naprav tipa vse-v-enem. Lexmark X5470 je tako v neposrednem soočenju premagal konkurente kot so Brother MFC 240 in DCP 240C, Canon Pixma MP600, Epson Stylus DX 6000 ter HP-jeve rešitve Photosmart C5180, C4180 in C3180.
Angleška revija PC Pro magazine je prav tako spoznala veliko prednosti Lexmarka X5470 in mu decembra izdala priporočilo PC Pro Recommended, kjer navajajo “…za pisarniško delo je Lexmarkov izdelek idealen, še posebej če upoštevamo vgrajeno faksirno napravo.” Tudi revija MacUser UK je Lexmarku X5470 namenila pet črnih miši (nagrada za najboljše izdelke) in ob tem zapisala “…Lexmark X5470 je zanesljiv in raznovrsten izdelek, ki zmore vse – od tiskanja fotografij do faksiranja poslovnih dokumentov.”

“S priznanji, ki so nam jih podelili mediji, smo zelo zadovoljni. Verjamemo, da se v običajnih delovnih okoljih Lexmark X5470 odlično odreže in uporabnikom nudi zanesljivo delovanje in kakovosten izpis dokumentov, s čimer pripomore tudi k njihovi produktivnosti,” je povedal Najib Bahous, Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka potrošniških tiskalnikov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več