Matične plošče
30.05.2014 15:10

Deli z drugimi:

Share

Intel podpisal strateško pogodbo s podjetjem Rockchip

Intel v prvem četrtletju dosegel prihodke v višini 12,8 milijarde USD
Intel v prvem četrtletju dosegel prihodke v višini 12,8 milijarde USD

Podjetje Intel je najavilo, da je sklenilo dogovor o strateškem sodelovanju s podjetjem Rockchip. Cilj sodelovanja je razširiti ponudbo in pospešiti razvoj rešitev za tablice Android vstopnega razreda, ki temeljijo na arhitekturi in komunikacijskih tehnologijah podjetja Intel.

V skladu z določili pogodbe bosta podjetji ustvarili platformo sistema na čipu, ki bo nosila blagovno znamko Intel. Štirijedrna platforma bo temeljila na procesorskem jedru Intel Atom, ki bo integrirano z Intelovim modemom za mobilna omrežja tretje generacije.

Nova štirijedrna platforma SoFIA 3G bo razširila ponudbo Intelove družine integriranih sistemov na čipu SoFIA, ki je namenjena mobilnim napravam Android vstopnega razreda. Predvidoma bo nova rešitev na voljo v prvi polovici leta 2015 in bo namenjena cenovno ugodnim napravam in napravam vstopnega razreda. Družino rešitev Intel SoFIA je podjetje v svoj načrt razvoja mobilnih izdelkov dodalo konec lanskega leta in vključuje prvi Intelov integriran aplikacijski procesor s komunikacijsko platformo.

Z nadaljnjo rastjo trga tabličnih računalnikov, ki kupcem daje vedno več izbire glede velikosti zaslona, oblike računalnika in cene, bo strateško partnerstvo s podjetjem Rockchip Intelu omogočilo, da novim strankam ponudi širši nabor izdelkov.

Strateški dogovor s podjetjem Intel bo ponudbo izdelkov Rockchip razširil z zmogljivostjo in prilagodljivostjo Intelove arhitekture ter vodilnih komunikacijskih rešitev.

Z današnjo najavo družino izdelkov Intel SoFIA sedaj sestavljajo trije člani, kar vključuje: dvojedrno različico za omrežja 3G, ki bo predvidoma na voljo v zadnjem četrtletju tega leta, štirijedrno različico za omrežja 3G, ki bo na voljo v prvi polovici leta 2015, in različico za omrežja LTE, ki bo prav tako na voljo v prvi polovici naslednjega leta.

Cena štirijedrne komponente SoFIA 3G bo najavljena kasneje in pričakovati je mogoče, da bo cena konkurenčna. V skladu s pogodbo bosta Intel in Rockchip nove izdelke prodajala obstoječim strankam, kar pomeni proizvajalce originalne opreme in naprav.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel matične plošče


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več