Matične plošče
03.03.2010 11:04
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CeBIT 2010: Nvidia predstavila težko pričakovano platformo ION 2

Platforma Nvidia Ion 2 bo zagotovo osvaja srca proizvajalcev kompaktnih osebnih računalnikov in miniaturnih prenosnikov.
Platforma Nvidia Ion 2 bo zagotovo osvaja srca proizvajalcev kompaktnih osebnih računalnikov in miniaturnih prenosnikov.

Podjetje Nvidia je na letošnjem računalniškem sejmu CeBIT predstavilo težko pričakovano platformo s tržno oznako Ion 2, ki je polno združljiva z najnovejšimi Intelovimi procesorji Atom. Ti se lahko pobahajo z vgrajeno grafično rešitvijo in vgrajenim pomnilniškim krmilnikom za sistemske pomnilnike.

Platforma ION 2 je opremljena z najnovejšo Nvidijino tehnologijo Optimus, ki omogoča samodejno preklapljanje med energijsko varčno vgrajeno grafično kartico Intel GMA 3150 in zmogljivejšo rešitvijo GeForce. Nova tehnologija pripomore k občutno nižji porabi električne energije, saj se zmogljiva grafična kartica samodejno aktivira le pri igranju zahtevnejših računalniških iger in delu z grafičnimi programi. Nvidia zagotavlja, da bodo žepni računalniki z njo imeli kar deseturno avtonomijo delovanja.

V platformi ION 2 za osebne računalnike je vgrajena grafična kartica s šestnajstimi združenimi procesorji, medtem ko ima različica za žepne računalnike na voljo le osem združenih procesorjev. Ker grafični rešitvi temeljita na osnovi jedra GeForce G210 to pomeni, da platforma Nvidia ION 2 v polni meri podpira izhod HDMI, predvajanje visokoločljivih videoposnetkov do formata 1080p in aplikacij Flash ter Microsoftov operacijski sistem Windows 7 Home Premium.

Z novo platformo Nvidia ION 2 bodo sprva opremljeni le računalniški sistemi Asus Eee PC 1201PN, Eee Top 2010P in Eee Box, Lenovo C200 ter Acer Aspire Revo. Novinci naj bi na trg prispeli še pred poletjem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več