Namizni računalniki
15.01.2015 17:28

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od Appla v 2015?

Nekaj mesecev po predstavitvi in po več deset milijonih prodanih telefonov iPhone 6 in 6 Plus podjetje Apple s pozitivnim zagonom počasi koraka v 2015, a se v povezavi z naslednjim letom vseeno poraja še veliko vprašanj. Kaj torej lahko od Appla pričakujemo v prihajajočem letu?
Kaj lahko pričakujemo od Appla v 2015?
Kaj lahko pričakujemo od Appla v 2015?

V 2015 se bo poslovni svet pomaknil v sam center Applovega fokusa. Pred nekaj meseci je podjetje presenetilo tehnično skupnost s tem, ko je najavilo dolgoročno partnerstvo z IBM. Glavna ideja sodelovanja je povezava mobilne tehnologije in podjetništva (če ne kar celotnih industrij) v smislu, da bi obe strani pridobili koristi. V 2015 naj bi si tako Apple zagotovil nekoga, ki bo priskrbel ustrezne aplikacije in s tem integracijo z industrijami, kot so prevoz, finančne storitve, trgovina na drobno in zdravstvena oskrba, IBM pa ima znanje in izkušnje z vsemi naštetimi.

Številne govorice za leto 2015 napovedujejo prihod 12,9-palčnega iPada, ki pa očitno nikoli ni bil mišljen kot potrošniški izdelek. V poslovnem svetu bi omenjeni veliki iPad Applu omogočil prodor tako na tržišče tabličnih kot tudi PC računalnikov. Nikoli ni lahko prepričati podjetij, da namizne računalnike z OS Windows zamenjajo z Maci, a morda bo s tablico iPad, ki predstavlja možnosti uporabe tako v pisarni kot na poti in ki po novem ponuja tudi Office aplikacije, to nekoliko lažje.

Svetovno javnost seveda najbolj zanima, kaj nas v 2015 čaka v zvezi z novimi iPhoni, a trenutni podatki napovedujejo rahlo razočaranje. Podjetje naj bi sicer predstavilo telefona iPhone 6s in 6s Plus, a naj bi slednja izgledala skoraj povsem enako kot modela, ki sta bila predstavljena to leto.

V 2015 naj bi postalo jasno, kaj namerava Apple storiti z nedavno kupljenim “slušalkarskim” gigatom Beats. Kdo ve, morda nas čakajo nove Apple Beats slušalke ali pa bo šlo podjetje še korak dlje in vključilo pametni pomočnik Siri v Apple Beats strojno opremo. Obetajo se tudi novosti na področju platforme HomeKit, ki naj bi medsebojno povezovala različno pametno tehnologijo v naših domovih.

Bojda nas v 2015 čaka naslednji velik korak podjeta na področju zdravja in s tem povezane platforme HealthKit, ne gre pa pozabiti niti na Apple Watch, zmogljiv športni merilec, ki bo neposredno povezan z aplikacijo Health na iOS 8. Slednji prihaja že spomladi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več