Namizni računalniki
06.07.2014 18:35

Deli z drugimi:

Share

Podjetje HP zavaja kupce kompaktnega računalnika Chromebox

Številni kupci osebnega računalnika HP Chromebox so bili razočarani nad ugotovitvijo, da je njihov računalnik opremljen z aktivnim hladilnim sistemom.
Številni kupci osebnega računalnika HP Chromebox so bili razočarani nad ugotovitvijo, da je njihov računalnik opremljen z aktivnim hladilnim sistemom.

Podjetje HP je za manj zahtevne uporabnike pred kratkim pripravilo cenovno ugoden osebni računalnik, na katerem je nameščen Googlov operacijski sistem Chrome OS. Vstopna različica je opremljena z 2-jedrnim procesorjem Intel Celeron 2955U frekvence 1,4 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Intel HD, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State kapacitete 16 gigabajtov. Ker je za vstopno različico osebnega računalnika HP Chromebox v Združenih državah Amerike potrebno odšteti le preračunanih 130, je ta hitro pridobil na priljubljenosti.

Številni kupci osebnega računalnika HP Chromebox pa so takoj po nakupu novosti ugotovili, da so bili zavedeni s strani računalniškega giganta. Čeprav je ta novost oglaševal kot osebni računalnik brez aktivnega hladilnega sistema se je kasneje izkazalo, da je podjetje HP vanj vgradilo aktivni hladilni sistem prenosnih računalnikov. Zaradi tega so nekateri kupci osebnega računalnika Chromebox od podjetja HP že zahtevali povračilo denarja, računalniški gigant pa se o storjeni napaki vsaj uradno še ni opredelil oziroma ni objavil uradnega opravičila.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več