Strojna oprema
18.10.2006 07:54
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pinnaclovi novinci za urejanje videoposnetkov in gledanje TV

Podjetje Avid Technology je objavilo, da predstavlja oddelek za potrošniške izdelke Pinnacle Systems, Inc. več novih izdelkov. Med drugim sta to družini Pinnacle Studio MovieBox in Pinnacle Studio MovieBoard, ki omogočata shranjevanje analognih videovsebin v digitalni obliki in preprosto ustvarjanje filmov za skupno rabo prek DVD-ja, spleta ali Podcast-ov. Podjetje ima tudi nov izdelek za gledanje televizije, to je Pinnacle PCTV Dual DVB-T Diversity Stick. Namenjen je uporabnikom, ki želijo več mobilnosti pri gledanju digitalne televizije na prenosnikih, navdušil pa bo tudi tiste, ki jih zanimajo nove funkcije, kot sta Antenna Diversity in večkanalni sprejem (multi-tuner reception).

“Po uspehih leta 1997, ko smo bili prvo podjetje, ki je tržišču ponudilo izdelke za urejanje videov, je Pinnacle v zadnjem desetletju svoje znanje vlagal tudi na področje televizije. Trendi v razvoju urejanja videa in mobilne televizije potrjujejo naša prizadevanja,” je povedal Jeff Hastings, generalni direktor podjetja Pinnacle in podpredsednik v Avidu. “Z veliko izbiro orodij za digitalizacijo analogne vsebine, urejanjem v HD, gledanjem televizije z večkanalnim sprejemom ali ponudbo preprosto uporabnih izdelkov za hitro rastoče tržišče spletnega videa, ponuja Pinnacle ravno pravo mešanico rešitev za vse, ki želijo uživati v omenjenih medijih kjerkoli in kadarkoli.”

Shranjevanje analognih videoposnetkov in ustvarjanje filmov za splet
Zaradi orodij, za katere je značilno, da so preprosta za uporabo in da vsebujejo vse funkcije za urejanje, predstavlja Pinnacle Studio aplikacijo za shranjevanje in urejanje vsebin na različnih medijih, za katero se odloča vse več uporabnikov povsod po svetu. Pravzaprav je po ugotovitvah skupine NPD Group Pinnacle Studio številka ena na tržišču programske opreme za urejanje videov. Ugotovitve temeljijo na številu maloprodajnih enot v Ameriki in prodaji v času od januarja do junija 2006. GfK ugotavlja podobno tudi za področje Evrope, kjer je bil Pinnacle Studio v času od julija 2005 do junija 2006 na prvem mestu po prodaji v treh evropskih državah (Nemčiji, Franciji in Veliki Britaniji).

Novi družini Pinnacle Studio MovieBox in Pinnacle Studio MovieBoard bosta zagotovo še bolj utrdili uspeh podjetja Pinnacle. Obe namreč vsebujeta tako strojno kot programsko opremo za preprosto shranjevanje analognih trakov v najnovejših oblikah zapisov za prikazovanje na DVD-jih, na spletu in na omrežnih mestih v podcast obliki. Zahtevnejši uporabniki, ki želijo višjo raven filmov, bodo z veseljem sprejeli dodatne funkcije, kot so napredni učinki, profesionalni mikrofonski komplet in Chroma Key zeleno zaslonsko ozadje.

Gledanje televizije z vrhunsko kakovostjo sprejema
Tržišče računalniških televizijskih sprejemnikov v Nemčiji, Franciji in Veliki Britaniji je vse večje; v času od maja 2005 do maja 2006 so zabeležili 42-odstotno tržno rast po prodanih enotah omenjenih izdelkov. Ameriško tržišče, čeprav je manjše, sledi evropskemu s približno 15-odstotno rastjo od julija 2005. Ker povpraševanje raste, je Pinnacle na dobri poti, da z novimi izdelki Pinnacle PCTV dobro izkoristi ta rastoči trend.

Pinnacle PCTV™ Dual DVB-T Diversity Stick je predstavnik naslednje generacije digitalnih televizijskih (DVB-T) sprejemnikov v obliki kompaktne USB-ploščice s tehnologijo Antenna Diversity (AD), ki omogoča kar najboljši sprejem. Tehnologija, ki namesto ene uporablja dve anteni, omogoča optimalen sprejem tudi na območjih s šibkim signalom, npr. v zaprtih prostorih ali v mobilnem okolju. Vgrajena tehnologija Antenna Diversity združuje signal dveh anten in tako zagotavlja robustnejši sprejem.

PCTV Dual DVB-T Diversity Stick lahko deluje v načinu dveh sprejemnikov, ki omogoča sprejem slike v sliki (PiP) ali simultano snemanje dveh kanalov. Programska oprema Pinnacle MediaCenter, ki je priložena kompletu, ima funkcije, kot so TimeShifting, Electronic Programme Guide in snemanje Direct-to-DVD. Uporabniki lahko snemajo tudi na trdi disk v obliki zapisov MPEG-1/2 in DivX ali neposredno v napravo PlayStation™ Portable (PSP) oziroma v iPod™ združljive oblike. Kompletu je priložen tudi moderen daljinski upravljalnik manjše oblike.

Cene in razpoložljivost
Nova izdelka Pinnacle Studio in Pinnacle PCTV bosta na voljo oktobra. Priporočene cene:
– Pinnacle Studio MovieBox USB – 28.100,00 SIT z DDV in Pinnacle Studio MovieBox Plus USB – 52.000,00 SIT z DDV
– Pinnacle Studio MovieBoard PCI – 25.700,00 SIT z DDV in Pinnacle Studio MovieBoard Plus PCI – 46.000,00 SIT z DDV


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več