Prenosni računalniki
09.12.2011 12:06
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Asus Padfone: Revolucija tablic

Tablica in mobilnik: Odlična naveza!
Tablica in mobilnik: Odlična naveza!

Podjetje Asus bo kmalu pričelo s prodajo novega izdelka, ki bo revolucioniral področje tabličnih računalnikov. Tu seveda govorimo o tablici Padfone, ki jo je računalniški gigant javnosti predstavil že v mesecu maju. Ta naj bi na prodajne police ameriških trgovin prispela že naslednjo pomlad.

Mnogi verjamejo, da se bo tablični računalnik Asus Padfone prodajal kot vroče žemljice in to predvsem v poslovnem svetu. Naprava namreč združuje večopravilnost tabličnega računalnika s prenosnostjo pametnega mobilnega telefona. Tablico bomo namreč lahko uporabljali tako kot zunanji zaslon za pametni mobilnik kot za razširitev priključkov. Poleg tega jo bomo lahko uporabili še v vlogi zunanje baterije.

Tablični računalnik Asus Padfone naj bi bil opremljen z 10,1-palčnim oziroma 25,6-centimetrskim na dotik občutljivim zaslonom. Na hrbtni strani novinca se bo nahajal »predal«, v katerega bomo vstavili namenski pametni mobilnik podjetja Asus. Za priklop na tablico naj bi se uporabljal kar priključek microUSB. Piko na i bo dal še kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk. Tu naj bi za tekoče poganjanje programov in mobilnega operacijskega sistema Android Ice Cream Sandwich poskrbela platforma Nvidia Tegra 3.

Več o revolucionarnem tabličnem računalniku tablični računalnik Asus Padfone naj bi bilo znanega v prvih mesecih naslednjega leta. Upajmo, da bosta tako tablica kot namenski mobilnik cenovno dostopna tudi manj premožnim računalničarjem. No, pustimo se presenetiti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več