Prenosni računalniki
20.10.2011 07:26

Deli z drugimi:

Share

Asus Transformer 2 v sliki in filmu

Asus Transformer 2 naj bi bil vsaj za razred boljši od Applove tablice iPad 3.
Asus Transformer 2 naj bi bil vsaj za razred boljši od Applove tablice iPad 3.

Na svetovnem spletu se že dalj časa govori o prihajajočem Applovem tabličnem računalniku iPad 3. Ta naj bi bil lažji, tanjši in nekoliko dražji od zdajšnjega modela. Kot vse kaže tablica Apple iPad 3 ne bo imela »lahkega življenja«. Asus bo namreč kmalu na trg ponudil tablični računalnik Transformer 2, ki bo strah in trepet za vse konkurente.

Tablica Asus Transformer 2 bo temeljila na osnovi platforme Nvidia Tegra 3. Ta ima poleg štirih procesorskih jeder ARM Cortex-A9 še dodatno jedro, imenovano „companion chip“ (prijateljski čip). Ta se uporablja predvsem takrat, ko naprava ne dela praktično “nič” oziroma je v stanju pripravljenosti. V poštev pride še za opravljanje manj zahtevnih nalog. S tem se zagotovi občutno manjšo porabo električne energije.

Tablični računalnik Asus Transformer 2 se bo lahko pobahal še s precej tanjšo obliko, zaobljenimi robovi in nekoliko spremenjeno tipkovnico. Digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk bo opremljen z bliskavico LED. Z njim bo mogoče zajeti visokoločljive filmske posnetke formata 720p. Za shranjevanje podatkov bo na voljo vgrajeni pomnilnik z do 32 gigabajtov prostora. Izris slik naj bi inženirji zaupali zaslonu z 10,1-palčno oziroma 25,6-centimetrsko diagonalo. Na njem bo prednameščen nov Googlov operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Na svetovnem spletu se šušlja, da naj bi bil tablični računalnik Asus Transformer 2 naprodaj že letos. Zanj naj bi bilo potrebno onkraj luže odšteti okoli preračunanih 360 evrov. To je, vsaj glede na strojno opremo, izjemno ugodna cena. Več naj bi bilo znanega že novembra.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več