Prenosni računalniki
19.02.2014 07:29

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry vse upe polaga na mobilnik Z3?

Pametni mobilni telefon BlackBerry Z3 naj bi kljub nekoliko šibkejši strojni opremi zagotavljal hitro odzivnost nameščenega programja.
Pametni mobilni telefon BlackBerry Z3 naj bi kljub nekoliko šibkejši strojni opremi zagotavljal hitro odzivnost nameščenega programja.

Prodaja poslovnih pametnih mobilnih telefonov BlackBerry je iz leta v leto nižja, podjetje BlackBerry Limited pa se zaradi tega vse bolj utaplja v dolgovih. Nekdaj uspešno podjetje se bo stečaja poskušalo rešiti tako s popolno reorganizacijo poslovanja in odpuščanjem kot s povsem prenovljenim pametnim mobilnim telefonom, ki nastaja v okviru projekta »Jakarta« in bo po vsej verjetnosti naprodaj z oznako Z3. Novost naj bi bila sprva naprodaj le v državah v razvoju, nekoliko kasneje pa naj bi prispela še na razvite trge, vključno z Evropo.

Čeprav pametni mobilni telefon BlackBerry Z3 še ni nared za prodajo, so na svetovni splet zašle tako prve fotografije kot strojne specifikacije novosti. Novost se vsaj glede na slednje ne bo mogla kosati z vodilnimi mobilniki, saj bo opremljena z 2-jedrnim procesorjem frekvence 1,2 gigahercev, poldrugim gigabajtom sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z osmimi gigabajti prostora. Tudi zaslon s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo ne bo ravno navduševal, daj bo izrisoval slike z ločljivostjo 540 x 960 slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon BlackBerry Z3 bo za zajem fotografij imel na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, za opravljanje videokonferenc pa spletno kamero ločljivosti 1,1 milijona slikovnih točk. Dovoljšno avtonomijo delovanja naj bi zagotovila baterija kapacitete 2.650 miliamper ur. Podjetje BlackBerry naj bi mobilnik Z3 javnosti predstavilo že konec februarja v okviru barcelonske konference mobilne telefonije Mobile World Congress 2014.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808